Welkom op Fever Dream. Hier worden dromen werkelijkheid door middel van verhalen

Waarom beleggen met CFD’s?

Tegenwoordig zijn er veel mensen die zich bezighouden met beleggen. Mede door middel van de inflatie die er is, en de lage rente op de bank willen mensen graag dat het vermogen wat ze hebben niet in waarde verlaagt. Dit is een van de grootste redenen waarom er zoveel mensen zijn die van beleggen houden. Beleggen is tegenwoordig makkelijker dan voorheen, je kan vanaf de hele wereld beleggen. Zolang je maar toegang hebt tot een internetverbinding. Ook zijn er veel verschillende brokers waar je uit kan kiezen. Een van de manieren om te beleggen is door middel van CFD’s. De cfd betekenis is contract for difference. Dit is eigenlijk een financieel product waarmee geprofiteerd kan worden van een koersstijging of- daling van het onderliggende product. Waarom zou je nu moeten beleggen met CFD’s? Een reden om te gaan beleggen met CFD’s kan zijn omdat er een groot risico aan zit. Er is een grote kans dat het niet goed gaat. Wanneer het echter wel goed gaat kan je in een keer een rendement halen van wel 100%. En dit is dus de reden dat beleggers hier veel in handelen. 

Hoe werkt het handelen in CFD?

Op het moment dat je er voor kiest om te handelen in CFD’s koopt de belegger een aantal contracten op een markt. Als de belegger verwacht dat deze zal gaan stijgen en verkoopt wanneer de markt zal gaan dalen zal het verschil uitgekeerd worden in winst. Mede door middel van de hefboom die gebruikt wordt kun je als belegger veel geld verdienen. Eigenlijk geeft een CFD de mogelijkheid om te speculeren op de beweging van een prijs in iedere richting. Je hebt twee verschillende manieren van handelen. Deze twee manieren van traden worden ‘short gaan’ en ‘long gaan’ of te wel kopen genoemd. Wanneer de belegger verwacht dat een aandeel Apple zal gaan dalen, zou de belegger een aandeel CFD kunnen kopen. Zo ruilt hij nog steeds het prijsverschil tussen de positie die hij heeft. 

Hefboom werking CFD

Bij de hefboomwerking van een CFD kan ook wel verwezen worden naar ‘traden op marge’. Dit komt omdat het bedrag dat nodig is om een bepaalde positie te kunnen openen of te behouden slecht een klein gedeelte is van de totale omvang van een positie. Wanneer je wilt gaan doen aan cfd trading wilt gaan doen is het goed om te weten dat er twee typen marges zijn. Een initiële of een storting marge is nodig om een positie te openen.

 

Gerelateerde dromen

Ontdek

Hoe werkt een motorverzekering?

Een motorverzekering, het is net als bij andere voertuigen gewoon verplicht. Waarom dan? Ik...

Is woningontruiming Leiden voor jou een oplossing?

Een huis weer leeg opleveren is een hele klus. Bijvoorbeeld als je zelf naar...

Is geld investeren in vastgoed wat voor jou?

Geld investeren in vastgoed wordt steeds populairder en mensen verdiepen hier zich steeds vaker...

Deze ledverlichting maakt jouw auto net even specialer

De auto is voor veel mensen een belangrijk voertuig. Het is dan ook niet...

Direct je motor verzekeren 

Als jij net een nieuwe motor hebt gekocht, dan is het enorm belangrijk dat...

Waarom op vakantie naar Turkije?

Ieder jaar weer kiezen veel Nederlanders er weer voor om op vakantie te gaan...

Populaire categorieën

Comments