De keuze van je vloer

De keuze van je vloer

Als je van plan bent om een huis te gaan kopen of om hem te laten bouwen moet je over van alles goed nadenken. Als je een huis laat bouwen dan kan je alles zelf bepalen qua kleur en inhoud. Als je een huis koopt moet je goed kijken wat de beste mogelijkheden zijn voor in jouw huis. Als je kiest voor een nieuw huis dan kan je als eerste gaan kijken naar de vloer. Tegenwoordig is er een ruime keuze in vloeren. Het aloude tapijt is nog steeds populair. Tegelvloeren worden ook nog steeds gelegd maar laminaat en PVC vloeren winnen steeds meer aan populariteit. Als je je wilt oriënteren op een nieuwe vloer kijk dan eens online bij vloeren Alkmaar, één van de vestigingen van laminaatenparket.nl.

Laminaat of PVC vloer?

PVC vloeren zijn steeds meer in opkomst. Als je op zoek bent naar een vloer die geluiddempend werkt, warmte absorbeert en geschikt is voor vloerverwarming dan kan je een PVC vloer overwegen. PVC vloeren hebben een lange levensduur en zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden.  Bij bijna elke inrichting staat een laminaat vloer wel mooi en je kunt de kleur naar jouw huis aanpassen natuurlijk. Laminaat is verkrijgbaar van licht naar donker en in verschillende looks. Laminaat is ook kleurvast. Als je voor echt hout zou kiezen dan heb je kans op verkleuringen van de zon. Er kan ook verkleuring ontstaan door waterschade dat niet meer mooi opdroogt. Als je een glas water op laminaat laat vallen kan je het er zo weer afvegen met een doekje omdat laminaat vochtbestendig is. Moderne laminaat vloeren beschikken vaak over een gemakkelijk kliksysteem waardoor er geen lijm nodig is. Bij veel bedrijven hebben ze een goede service waardoor de vloer bij je wordt bezorgd en voor je wordt gelegd.

Wat zijn de nadelen?

Ook laminaat heeft een aantal nadelen. Als je kleine kinderen hebt of bijvoorbeeld een hond of een kat dan kan dat nog wel eens lastig zijn met laminaat. Laminaat is namelijk erg gehorig en vrij hard. Dit kan soms lastig zijn voor bijvoorbeeld de buren of voor jezelf natuurlijk! Met een juiste, geluidsdichte ondervloer kan dit probleem ook wel weer opgelost worden. Een ander nadeel van laminaat zijn de krassen. In laminaat krijg je vrij snel krassen en als deze er eenmaal in zitten gaan ze er lastig weer uit. Er bestaat wel een stiftje in dezelfde kleur als het laminaat om de kras mee te camoufleren.

Laminaat met een voordelige all-in formule

Laminaat met een voordelige all-in formule

 Besloot je om je woning te verfraaien met een laminaatvloer en dit met de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Kies dan voor een laminaat all in met leggen. Dat betekent dat je vloer gratis en toch volgens het boekje wordt gelegd zonder verborgen kosten achteraf. Zo word je achteraf nooit voor financiële verrassingen geplaatst. Je geniet ook nog altijd van een wettelijke garantieperiode. Als er bij het leggen van je laminaatvloer toch iets verkeerd gaat, wordt dat rechtgezet zonder dat het je iets kost. Dat is zeker het geval bij Laminaat Expert. Die werkt uitsluitend met ervaren plaatsers wat je een maximale kwaliteit garandeert.

Deskundig advies

Laminaat Expert staat je ook bij je keuze van je laminaatvloer met raad en daad bij. Bij je keuze kun je namelijk het beste rekening houden met enkele belangrijke factoren om een miskoop te voorkomen. Laminaat is namelijk in meerdere soorten, designs en prints verkrijgbaar. Beschikt je woning bijvoorbeeld over een klassieke warmtebron of beschik je over vloerverwarming?  Laminaat Expert beschikt over zo een uitgebreide keuze aan soorten laminaat dat er altijd wel een is die aan je woon- en leefomgeving aangepast is. Dat verhoogt de duurzaamheid en verlengt de levensduur van je laminaat.

Voordelige all-in formule

Zoek je ook naar een aantrekkelijke aanbieding voor laminaat zonder aan kwaliteit of comfort te moeten inboeten? Dat kan met de voordelige all-in formule van Laminaat Expert. Op die manier kies je voor laminaat dat jarenlang meegaat zonder kopzorgen. Met deze all-in formule koop je laminaat met de hoogste prijs zonder dat je daar extra voor moet betalen. Dankzij  de all-in formule van Laminaat Expert geniet je namelijk van het soort laminaat met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Dat is toch mooi meegenomen?

Ondervloer zonder meerprijs

En daar stopt het niet bij. Bij de meeste laminaatvloeren is een ondervloer onmisbaar en die wordt door de ervaren plaatsers van Laminaat Expert ook volgens de All-in formule en dus zonder meerprijs geplaatst. Omdat laminaat dun en soepel is, is een ondergrond vaak nodig als versterking. Die ondervloer is vooral een goede warmte- en geluidsisolator. Hij beschermt tegelijk je laminaat tegen allerlei beschadigingen. De andere voordelen van laminaat op een rij:

 • Een aangename kamertemperatuur
 • Houdt storende geluiden buiten je woning
 • Voorkomt opstijgend grondvocht
 • Langere levensduur
 • Comfortabel en onderhoudsvriendelijk

Eindafwerking

Als eindafwerking gebruikt men vaak hoge of lage plinten. Als er geen plinten in je woning zijn, kun je het beste kiezen voor de hoge variant. Die zorgen voor een strakke en mooie afwerking.

Hoe je een moestuin begint

Hoe je een moestuin begint

Als er een ding duidelijk is geworden in het afgelopen jaar dan is het wel dat we van onze woning het beste moeten maken wat we kunnen. Toen we de afgelopen zomer tijdens de hittegolf niet op vakantie konden, of naar het strand konden gaan, terwijl ook de festivals en concerten waren afgelast, waren we toegewezen op onze tuin. Een fijne tuin is een plek om te genieten. Dus werden we in korte tijd allemaal tuinliefhebbers. Sommige mensen kregen echt de smaak te pakken. En als bloemen en planten in je tuin groeien leuk is, dan is groeien van fruit en groenten nog leuker. In dit artikel bespreken we een aantal basistips hoe je een eigen moestuin begint.

Begin simpel

Een moestuin beginnen is natuurlijk fantastisch maar je wilt niet te hard van stapel lopen, een moestuin beginnen kost best wat werk. Alle planten hebben verzorging nodig en als je weinig ervaring met tuinieren hebt dan is het een beter idee om te focussen op zo’n vijf tot tien verschillende die je ook daadwerkelijk wilt gaan eten. Op deze manier heb je ook echt plezier van je moestuin en kun je verlangen naar de oogst. Tuinkers is heel gemakkelijk te groeien bijvoorbeeld en ook radijsjes kun je snel groeien.

De juiste plek

Licht en vocht zijn natuurlijk de belangrijkste aspecten voor een moestuin om te groeien. Zorg er dan ook logischerwijs voor dat je je een plek kiest waar genoeg daglicht aanwezig is. Wanneer je moestuin niet genoeg daglicht krijgt dan zullen de gekiemde plantjes zelf op zoek gaan naar gezond licht. Dit geeft het risico dat er lange slungels van planten zullen ontstaan. Deze planten zijn niet stevig genoeg voor een succesvolle oogst. Daarom is het belangrijk dat je moestuin voldoende zonlicht krijgt. Mocht het nodig zijn dan kun je de potten en kweektafel regelmatig verplaatsen.

Ongedierte bestrijden

Iedereen die tuiniert en/of een moestuin aanlegt krijgt te maken met ongedierte. Het maakt niet uit of je een gigantische tuin hebt of een piepklein moestuintje op je balkon aanlegt, waar groen is, is ongedierte. Zeker bij een moestuin raden we aan om organische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Je kunt last krijgen van verschillende soorten ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan de rozenkever. Een andere veelvoorkomende plaag is engerlinge. Gelukkig zijn er ook natuurlijke middelen om dit ongedierte te bestrijden. Aangezien je wat je in je moestuin groeit waarschijnlijk zelf wilt opeten is het wel zo fijn om het ongedierte dat aan je groenten knaagt op een natuurlijke manier te bestrijden.

KFV sloten zijn veilig, innovatief en van de hoogste kwaliteit

KFV sloten zijn veilig, innovatief en van de hoogste kwaliteit

Deurbeslag en sloten van het Duitse bedrijf KFV beschermen je maximaal tegen inbrekers. Daarnaast zijn ze innovatief en van de hoogste kwaliteit. Dat gaat van meerpuntssloten tot moderne sluitsystemen en een extra veilig gamma sloten, het paniekassortiment van KFV. Dit bedrijf levert niet alleen producten die doeltreffend en innovatief zijn. KFV sloten garanderen je de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Meerpuntssluitingen absolute blikvanger

Absolute blikvanger in het uitgebreid gamma deurbeslag van KFV zijn ongetwijfeld hun meerpuntssluitingen. Deze sloten zijn uitgevoerd  met meerdere universele rastermaten. In combinatie met standaard freespatronen, kan deze meerpuntssluiting op meerdere manieren geplaatst worden in meerdere types deuren. Meerpuntssluiting zijn vooral praktisch en gebruiksvriendelijk. Het slot beschikt over minstens drie en vaak vijf sluitpunten. Die bevinden zich over de volledige lengte van de deur. Meerpuntsluitingen zijn vaak uitgerust met haakschoten. Die zijn nog veiliger dan de gewone meerpuntssloten.

Voordelen van deze meerpuntssloten

Deze meerpuntssloten zijn vooral veilig en gebruiksvriendelijk. Daar boven op zijn ze verkrijgbaar in meerdere materialen, modellen, uitvoeringen en (trendy) kleuren. Je vindt zo altijd wel een soort meerpuntsslot die bij je deuren en je interieur past. Alle sluitpunten van dit innoverend meerpuntsslot worden gelijktijdig en met slechts een sleutel bediend waardoor er zelfs geen bijzetsloten nodig zijn.

Nadelen meerpuntssloten

Dat er voor de bediening van deze sloten maar een sleutel nodig is heeft ook een nadeel. Inbrekers moeten maar een cilinder forceren om je voor- of achterdeur te openen. Kies dus altijd voor meerpuntssloten van KFV met een officieel SKG-keurlabel.

Meerdere uitvoeringen

Je hebt de keuze tussen standaard en zogenaamde smalslot meerpuntssluitingen. Een smalslot uitvoering valt op door zijn relatief hoge- en ondiepe slotkast. Deze smalsloten worden vooral gebruikt bij kunststof- en metalen deuren. Het plaatsen van meerpuntssloten van KFV is vakwerk.

Bedieningsmogelijkheden meerpuntssloten van KFV

Meerpuntssloten van KFV worden zowel bediend met een sleutel als met een kruk. Bij een krukbediende uitvoering  wordt het slot gedeeltelijk via de kruk en met de sleutel bediend. Het omhoog duwen van de kruk schakelt de nachtschoten uit. Daarna wordt de kruk en gelijktijdig ook het slot het slot geblokkeerd. Voor maximale veiligheid kies je voor vluchtdeur beslag.

Gebruik

Veilige KFV meerpuntssluitingen worden zowel gebruikt in houten als in metalen en in kunststof deuren gebruikt.

Voordelen meerpuntssluitingen

Meerpuntssluitingen van het Duitse KFV zijn:

 • Veilig
 • Van de hoogste kwaliteit
 • Doeltreffend en innovatief
 • Met de beste prijs-kwaliteitsverhouding
 • Kunnen met andere soorten sloten gecombineerd worden
 • Beschikbaar voor vele soorten deuren
De man die niet volwassen wilde worden

De man die niet volwassen wilde worden

Lange tijd heb ik me verzet tegen het volwassen worden. Ik hou van vrijheid, maar alleen jeugdigheid past bij grenzeloze vrijheid. Bij volwassenheid komen onvermijdelijk verplichtingen kijken. Je moet elke dag vroeg opstaan om naar het werk te gaan, je moet een vaste vriendin vinden en je moet carriere maken. Niets voor mij. Ik had te veel liefde in mij voor slechts één vrouw. Te veel ambities om ze binnen de kaders van het winstoogmerk van een bedrijf vorm te geven. Een te onstuiming dag-en-nacht ritme om iedere dag vroeg op te staan. Lees hier het verhaal van de man die niet volwassen wilde worden.

De twintigjarige vrijheidsstrijder

Als twintiger kom je er lange tijd mee weg om een 'rebel without a cause' te zijn. Je begint met studies waar je een jaar later weer mee stopt. Niemand kijkt er vreemd van op. Het hoort bij de jeugdige onbezonnenheid. Ikzelf hield dit vol tot een jaar of 24. Vanaf dat moment gaan leeftijdsgenoten al allerlei dingen presteren. Ze behalen een master en beginnen aan hun eerste baan. Dat is irritant, want als je zelf nog niks op je palmares hebt gestaan, steekt dit hier schril tegen af. Datzelfde jaar begin ik nog maar eens aan een nieuwe bachelor. Dat is voor mijn ouders het signaal om de geldkraan dicht te draaien. Ook de studiefinanciering wordt dan kortgewiekt door een van de liberale kabinetten. Er komen scheurtjes in mijn bastion van vrijheid. Ik ga werken in een kroeg en verdien met hangen en wurgen genoeg geld om mijn hoofd boven het water te houden. Tegelijk zie ik dat mijn vrienden vette salarisstroken ontvangen voor werk dat volgens mij niet heel moeilijk is. Langzaam maar zeker begint de volwassenheid er minder angstaanjagend uit te zien.

Volwassenheid met alles erop en eraan (zelfs een hypotheek!)

Inmiddels ben ik 31 jaar. Ik heb het lang volgehouden, maar vorig jaar behaalde ik dan toch mijn diploma. Ik ging aan de slag als middelbare school docent en leerde dat volwassen zijn ook best leuk kan zijn. Natuurlijk is het een beetje jammer dat ik niet iedere dag kan opstaan zodra ik wil. Wel haal ik veel meer voldoening uit het lesgeven dan het wc's schrobben in de kroeg om zes uur 's ochtends. Ook heb ik een vaste vriendin. Sinds kort hebben we zelfs een eigen huis met een hypotheek! Dit zag ik altijd als de grootste bal en ketting. Zodra ik een hypotheek had, was het gedaan met mijn vrijheid. Dit valt gelukkig reuze mee. Via Hypotheekrente.nl konden we onze Hypotheek berekenen en een zo voordelig mogelijke hypotheek afsluiten. De maandlasten zijn zelfs lager als toen ik nog huurde. Ook de Hypotheekrente is gelukkig erg laag. Volwassenheid is zo erg nog niet!

Luxe loungen in de tuin

Luxe loungen in de tuin

Zodra het eerste zonnestraaltje mijn tuin verlicht, de eerste warme lentedag een feit is en de blaadjes weer groen worden, ben ik buiten te vinden. Ik hou van mijn tuin. Elk vrij uurtje ben ik er te vinden. In het weekend en op mijn vaste vrije dag. Elk jaar staan de planten er weer een beetje mooier bij. De bolletjes komen op in het vroege voorjaar, de klimplanten klimmen er op los en struiken bloeien in alle kleuren. Na een uurtje onkruid wieden en schoffelen plof ik neer in de plastic tuinstoel, een erfstuk van mijn overleden oma. Ik puf uit in het zonnetje maar erg comfortabel is het niet. Ook als mijn beste maat op bezoek komt om samen een biertje te drinken op een mooie nazomeravond kan ik hem geen fatsoenlijke stoel aanbieden.

De loungeset outlet

De buren hebben een hele mooie tuinset met van die grote kussens. Dat zou ik ook wel willen. Heerlijk zitten ze daar in de avond een wijntje te drinken, gezellig tegen elkaar aan. Soms nodigen ze me uit en zitten we daar tot diep in de nacht gezellig te praten over het leven. Ik zou ze ook wel een keer willen uitnodigen maar ik schaam mij voor mijn plastic tuinstoelen. Een luxe tuinset lijkt me heerlijk maar ik wil geen heel maandsalaris kwijt zijn aan een tuinbankje. Die maat van me, die is net komen wonen in Dronten. Ik kom nooit in Dronten maar hij vertelde dat er een mega grote loungeset outlet te vinden is daar. Tuinmeubelland heet die winkel. Oneindig veel keus hebben ze daar en ze zijn goedkoper dan bij andere winkels.

Mijn heerlijke loungebank

Dus ik ging op naar de loungeset outlet en mijn maat ging mee. Samen liepen we door de uitgestrekte showrooms. Voor elke tuin was er wel wat te vinden. Grote luxe loungesets maar ook een bescheiden aluminium tuinbank. We hebben op heel wat loungebanken gezeten totdat ik uit mijn ooghoek een strakke donkergrijze loungebank zag staan. We ploften neer, met een denkbeeldig pilsje in de hand. We keken elkaar aan en wisten dat dit hem zou worden. De vriendelijke verkoper hielp ons de aankoop compleet te maken. Gratis verzending en levering op mijn vrije dinsdag. Trots staat mijn bankje in het mooiste hoekje van mij tuin. Elke dag als ik opsta zie ik hem staan vanuit mijn slaapkamerraam en kijk ik al uit naar het moment dat ik daar in het avondzonnetje mag zitten!

Iemand aangereden op de fiets… wat nu?

Iemand aangereden op de fiets… wat nu?

Het is je hopelijk niet overkomen, maar wat doe je nu als je tijdens het autorijden een fietser aangereden hebt? Een vreemde vraag wellicht, maar wel eentje die snel omhoog komt als je in een dergelijke situatie bent beland. Moet je een advocaat bellen? Moet je meteen uit de auto stappen? Wat als er beschadigingen zijn of iemand is bewusteloos? Hoe zit het met de schadevergoedingen? Het is belangrijk om hier goed informatie over te innen, stel je overkomt zoiets. Maar in de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat je moet doen!

Fiets aanrijdingen en de wet

In Nederland is het vaak zo dat de wet aan de kant van de fietser staat, van welke kant deze ook is gekomen of hoe roekeloos deze persoon ook is. Als fietser ziet de verkeerswet deze persoon namelijk als een 'kwetsbare verkeersdeelnemer' en net als met voetgangers moeten bestuurders van gemotoriseerde voertuigen daarom altijd voor deze verkeersdeelnemers uitkijken. Maar misschien denk je wel dat een advocaat veel te duur is. Daar hoef jij je dus echt geen zorgen om te maken, want iedereen heeft recht op kosteloze rechtsbijstand bij een verkeersongeval. Oftewel, de staat betaalt al jouw rechtskosten. Dit is natuurlijk best wel handig, want hierdoor heb je echt niets anders te verliezen dan tijd!

Als fietser recht op een schadevergoeding

Voor mij was de schade gelukkig beperkt. Een mooie blauwe plek net onder de knie, en een voorwiel waar een knik in zat. Een weekje mank lopen en honderd euro uitgeven aan een nieuw wiel is natuurlijk niet leuk. Dus zeker als jij het erger te verduren hebt gehad dan ik kan dit een pijnlijke en dure grap worden als je geen hulp inschakelt. Daarom is het van belang dat je een goede letseladvocaat opzoekt. Honderd euro is immers al meer dan genoeg om wat leuks van te doen.

Maar welke advocaat dan?

Belangrijk is dat je terecht komt bij een bekwame letseladvocaat. Die zal dan doormiddel van een kort gesprekje vaststellen wat de schade is, en wat jij nog hoort terug te krijgen. Daarna is het een kwestie van wat foto’s maken, en langs de huisarts om de schade vast te stellen. Daarna ben je in principe klaar, en zal de advocaat de rest voor je gaan regelen. Wees dus niet lui in dit soort gevallen, maar pleeg gewoon een belletje, want daar zal je later nog plezier van hebben!

Sfeermakers in huis

Sfeermakers in huis

Je huis is de plek waar je tot rust komt, waar je vrienden en familie ontvangt, en waar jij je echt thuis voelt. Na een lange dag werken moet thuiskomen een fijn gevoel zijn, en dat  lukt het makkelijkste als je woning gezellig en sfeervol is. Maar hoe breng je nou eigenlijk sfeer in je huis? Dat is voor veel toch nog een stuk lastiger dan alleen het inrichten van je huis. In deze blog daarom een aantal sfeermakers die jij nodig hebt in je huis.

Verlichting

Als het op de nummer 1 sfeermaker aankomt dan is er geen ander antwoord mogelijk dan verlichting. Het juiste type verlichting maakt je huis gezellig en knus, zeker in de avonduren. Een dienblad met kaarsen op tafel of een mooie vloerlamp maakt je zithoek helemaal af. Zoek je nog mooie verlichting voor in huis? Neem dan eens een kijkje bij led downlight specialist Bes Led. Downlight Led zijn ingebouwde led lampen, wat een mooie afgewerkte en tevens moderne uitstraling geeft. Bij het uitkiezen van de kleurtemperatuur bepaal jij hoe knus je je huis wilt hebben. 

Wanddecoratie

Vaak het vergeten kindje na een verhuizing, wanddecoratie. Het lijkt niet altijd cruciaal, zeker niet bij een muur in een mooi geverfd kleurtje. Toch is het een echte sfeermaker. Posters, een hertengewei, een plankje met wat plantjes of zelfs een poster. Met wanddecoratie kun je heel gemakkelijk een persoonlijke touch aan je huis geven. Let er wel op dat je hier niet in doorslaat, niet elke muur heeft decoratie nodig. Wanneer je dit wel doet kan het al snel onrustig ogen, dit wil je voorkomen. 

Kussens

Kussens op je stoel of bank zit niet alleen veel lekkerder, het staat ook nog is ontzettend leuk. Kussens kunnen een verlengstuk van je bank zijn. Tevens is het een makkelijke manier om kleuraccenten in je huis terug te laten komen, zonder dat het te overweldigend is. Kussentjes op de bank staan uitnodigend en brengen warmte in je huis. Ben je uitgekeken op de kleur? Een andere kussenhoes erom en je woning heeft meteen een andere sfeer. 

Vloerkleed

Onmisbaar in elke woonkamer is een vloerkleed. Vloerkleden kunnen trouwens ook prima in een eetkamer of andere kamer naar keuze liggen. Een vloerkleed brengt sfeer in het huis, en maakt de ruimte minder leeg en kil. Voor elk interieur is er wel een bijpassend vloerkleed te vinden. Buiten dat zorgt een vloerkleed niet alleen voor een fijne akoestiek, ook beschermt het je vloer van krassen, vlekken en vale plekken. Ook niet geheel onbelangrijk.

Alvast weekendjes weg plannen voor in 2021

Alvast weekendjes weg plannen voor in 2021

Heel 2020 hebben we eigenlijk binnen gezeten. En er is einde in zicht en we kunnen straks weer wat meer ademhalen. Nu moeten we nog even volhouden, maar ook dat overleven we natuurlijk. Dus als we nog even volhouden kunnen we in 2021 alles weer inhalen. Dus laten we alvast onze hele agenda volplannen met mooie trips die we kunnen gaan doen.

 

Naar welke landen wil jij allemaal gaan?

We dromen er natuurlijk allemaal van en heel social media staat er mee vol. Mooie plaatsen in het buitenland waar je de mooiste uitzichten hebt en waar je ontzettend mooie foto's kan maken. Maar dan moet je er natuurlijk eerst nog heen. Er zijn genoeg plekken op de wereld die we willen ontdekken. En hoewel we momenteel nog niet weg kunnen, kunnen we er altijd al over gaan fantaseren natuurlijk. Daar is helemaal niets mis mee. Denk bijvoorbeeld al aan de weekendjes weg, de stedentripjes die je kan doen. Zo is natuurlijk Madrid in Spanje een geweldige stad. Of de iets meer toeristische variant zoals Barcelona of Valencia. Of misschien ga je wel naar Praag of Parijs om daar de stad te ontdekken. Of misschien vlieg je de zee wel over om naar Engeland te gaan om door de straten van London te struinen. Of misschien ga je wel iets hoger naar Schotland om de ieren te ontmoeten in Dublin. Dat is natuurlijk ook nog een leuke optie. Of misschien ga je wel naar de ultra urban stad Berlijn om niet al te ver weg te gaan maar toch even lekker bij de buren op bezoek te gaan. Zo veel plekken die we willen bezoeken en dan hebben we het nog niet eens gehad over de langere vakanties die we kunnen doen.

 

Nog in het begin in Nederland blijven

Vanag 19 januari 2021 gaat waarschijnlijk weer meer open. En dan kan je er ook voor kiezen om alvast een weekendje weg te gaan in eigen land. Om toch een beetje te ontsnappen aan alle drukte die het leven brengt. Want er even aan ontsnappen is helemaal niet zo verkeerd. Dus waarom niet beginnen in eigen land dan de hele wereld over reizen. Want we zijn er wel achter gekomen dat ook in Nederland er genoeg te ontdekken is. Zo kan je bijvoorbeeld bij een hotel eindhoven centrum zoeken om in hartje centrum een weekendje weg te gaan en te genieten van de lichtstand van Nederland. Of je kan kijken naar een hotel Den Haag centrum, om in hartje Den Haag te logeren.

Bij een goede indruk hoort goed schoeisel

Bij een goede indruk hoort goed schoeisel

Ik gok dat ik twintig van de dertig jaar die ik op deze aardbol aanwezig ben, rond heb gelopen op afgetrapte schoenen. De eerste vijf jaar zorgde mijn moeder dat ik fatsoenlijk schoeisel had. Daarna besteedde ik twintig jaar nauwelijks aandacht aan mijn schoenen. Het waren slechts noodzakelijke omhulsels van mijn voeten, waar ik weinig genegenheid voor voelde. Hakken werden platgetrapt, veters in de zijkanten gestopt en zodra ik thuis kwam, werden ze meteen een hoek van de kamer ingegooid. Ik heb geluk dat schoenen geen bewustzijn hebben, want anders ging ik de bak in voor zware dierenmishandeling. De oplettende lezer heeft echter natuurlijk gemerkt dat er nog vijf jaar over zijn. Vijf jaar waarin ik blijkbaar wel aandacht aan mijn schoeisel heb besteed. Over deze vijf jaar ga ik het in deze blog hebben!

Goed schoeisel maakt een goede indruk

Dat kleren de man maken, heb ik altijd wel beseft. Mijn aandacht ging echter altijd uit naar een passend overhemd en een mooie broek. Schoenen let toch niemand op, dacht ik. In de laatste vijf jaar ben ik gaan realiseren dat dit niet klopt. Juist in de details herken je een iemand die goed voor zichzelf zorgt. Tandenpoetsen en wat wax in je haren kan iedereen. Aan schone, bijgehouden nagels herken je een verzorgd persoon. Dit geldt net zo voor kleding als voor verzorging. Iedereen kan voor een tientje een wit overhemd en een beige chino kopen en zich conformeren aan de norm, maar als daar vale Vans onder prijken heb je er niets aan.

Verschillend schoeisel voor een verschillende presentatie

Met het type schoeisel dat je draagt, communiceer je indirect wat voor persoon je bent. Zo zijn er in de collectie van Mason Garments heren veel sneakers, zonder veel overdreven artwork en kleuren, waar je een hippe en stijlvolle indruk mee maakt. Tegenwoordig kan dit ook prima bij een wat nettere outfit, zoals met een colbertje of een overhemd met een chino. Dit maakt de sneaker een veelzijdig kledingstuk waar je alle kanten mee opkunt. Voor vrouwen verschilt mijn schoenenadvies eigenlijk niet heel veel. De meeste bedrijven stappen wel langzaam af van keurslijven voor vrouwen waar hakken en een kokerrok verplicht zijn (alleen in conservatieve wereldjes als de advocatuur zie je dat nog veel). Ook voor vrouwen is een mooie sneaker een prima completering van een sportieve, casual of nette look. Hiervoor zijn veel modellen te vinden in de collectie van Mason Garments dames . Wees geen schoenenmishandelaar zoals ik 25 jaar lang ben geweest en zorg voor fatsoenlijke schoenen!