De keuze van je vloer

0
235

Als je van plan bent om een huis te gaan kopen of om hem te laten bouwen moet je over van alles goed nadenken. Als je een huis laat bouwen dan kan je alles zelf bepalen qua kleur en inhoud. Als je een huis koopt moet je goed kijken wat de beste mogelijkheden zijn voor in jouw huis. Als je kiest voor een nieuw huis dan kan je als eerste gaan kijken naar de vloer. Tegenwoordig is er een ruime keuze in vloeren. Het aloude tapijt is nog steeds populair. Tegelvloeren worden ook nog steeds gelegd maar laminaat en PVC vloeren winnen steeds meer aan populariteit. Als je je wilt oriënteren op een nieuwe vloer kijk dan eens online bij vloeren Alkmaar, één van de vestigingen van laminaatenparket.nl.

Laminaat of PVC vloer?

PVC vloeren zijn steeds meer in opkomst. Als je op zoek bent naar een vloer die geluiddempend werkt, warmte absorbeert en geschikt is voor vloerverwarming dan kan je een PVC vloer overwegen. PVC vloeren hebben een lange levensduur en zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden.  Bij bijna elke inrichting staat een laminaat vloer wel mooi en je kunt de kleur naar jouw huis aanpassen natuurlijk. Laminaat is verkrijgbaar van licht naar donker en in verschillende looks. Laminaat is ook kleurvast. Als je voor echt hout zou kiezen dan heb je kans op verkleuringen van de zon. Er kan ook verkleuring ontstaan door waterschade dat niet meer mooi opdroogt. Als je een glas water op laminaat laat vallen kan je het er zo weer afvegen met een doekje omdat laminaat vochtbestendig is. Moderne laminaat vloeren beschikken vaak over een gemakkelijk kliksysteem waardoor er geen lijm nodig is. Bij veel bedrijven hebben ze een goede service waardoor de vloer bij je wordt bezorgd en voor je wordt gelegd.

Wat zijn de nadelen?

Ook laminaat heeft een aantal nadelen. Als je kleine kinderen hebt of bijvoorbeeld een hond of een kat dan kan dat nog wel eens lastig zijn met laminaat. Laminaat is namelijk erg gehorig en vrij hard. Dit kan soms lastig zijn voor bijvoorbeeld de buren of voor jezelf natuurlijk! Met een juiste, geluidsdichte ondervloer kan dit probleem ook wel weer opgelost worden. Een ander nadeel van laminaat zijn de krassen. In laminaat krijg je vrij snel krassen en als deze er eenmaal in zitten gaan ze er lastig weer uit. Er bestaat wel een stiftje in dezelfde kleur als het laminaat om de kras mee te camoufleren.