Het onderhouden van een tapijt is belangrijk

0
195

 

De meeste mensen hebben ergens wel een tapijt in de woning liggen. Dit kan bijvoorbeeld in de slaapkamer of in de woonkamer zijn. De reden waarom veel mensen een tapijt in de woning hebben liggen, is dat een tapijt een uitstekende opvulling is voor iedere kamer. Daarnaast is het ook echt comfortabel voor je voeten. Wat veel mensen niet weten, is dat een tapijt ook regelmatig onderhouden moet worden. Tapijten houden namelijk veel vuil vast waardoor ze snel gaan verslijten. Wil je weten hoe je een tapijt moet onderhouden? Lees dan vooral even verder!

 

Een tapijt machinaal onderhouden

De meeste mensen die een Ziegler tapijt willen onderhouden, kiezen er vaak voor om dit zelf te doen. Hiervoor huren ze een machine, maar ook is het mogelijk dat ze hier een machine voor hebben aangeschaft. Deze machines zuigt met veel kracht al het vuil uit het tapijt waardoor deze schoon wordt. Vaak kun je met deze machines ook schoonmaakmiddelen gebruiken waardoor het tapijt lekker ruikt na het onderhouden. Mocht je een duur tapijt hebben, bijvoorbeeld een Perzisch tapijt, dan is het aan te raden om het tapijt handmatig te onderhouden. Hiermee voorkom je eventuele schade. 

 

Breng je tapijt naar een stomerij

Wanneer je een duur tapijt hebt, bijvoorbeeld een Perzisch vintage kleed, dan kun je ervoor kiezen om deze handmatig te onderhouden. Waar je ook voor kunt kiezen, is het tapijt laten onderhouden door een stomerij. Een stomerij beschikt vaak over professionele machines waar je een duur tapijt goed mee kan onderhouden. Voordat je het tapijt daadwerkelijk laat schoonmaken door een stomerij, is het wel zo verstandig om na te vragen of ze daar ervaring mee hebben. Je wilt niet dat ze iets fout doen en je dure tapijt beschadigd raakt.

 

Maak nooit gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden bij het schoonmaken of onderhouden van een tapijt, is dat je nooit gebruik mag maken van agressieve schoonmaakmiddelen. Dat heeft ermee te maken dat deze schoonmaakmiddelen bleek bevatten of bijtend zijn. Hierdoor is het goed mogelijk dat je tapijt een andere kleur krijgt of permanent beschadigd raakt. Als je een kleed van enkele duizenden euro’s hebt, dan kan dat zeker pijn doen. Weet je niet welke schoonmaakmiddelen je kunt gebruiken? Breng je kleed dan naar een specialist die gespecialiseerd is in het onderhouden en/of schoonmaken van kleden.