Welkom op Fever Dream. Hier worden dromen werkelijkheid door middel van verhalen

Hoe je een moestuin begint

Als er een ding duidelijk is geworden in het afgelopen jaar dan is het wel dat we van onze woning het beste moeten maken wat we kunnen. Toen we de afgelopen zomer tijdens de hittegolf niet op vakantie konden, of naar het strand konden gaan, terwijl ook de festivals en concerten waren afgelast, waren we toegewezen op onze tuin. Een fijne tuin is een plek om te genieten. Dus werden we in korte tijd allemaal tuinliefhebbers. Sommige mensen kregen echt de smaak te pakken. En als bloemen en planten in je tuin groeien leuk is, dan is groeien van fruit en groenten nog leuker. In dit artikel bespreken we een aantal basistips hoe je een eigen moestuin begint.

Begin simpel

Een moestuin beginnen is natuurlijk fantastisch maar je wilt niet te hard van stapel lopen, een moestuin beginnen kost best wat werk. Alle planten hebben verzorging nodig en als je weinig ervaring met tuinieren hebt dan is het een beter idee om te focussen op zo’n vijf tot tien verschillende die je ook daadwerkelijk wilt gaan eten. Op deze manier heb je ook echt plezier van je moestuin en kun je verlangen naar de oogst. Tuinkers is heel gemakkelijk te groeien bijvoorbeeld en ook radijsjes kun je snel groeien.

De juiste plek

Licht en vocht zijn natuurlijk de belangrijkste aspecten voor een moestuin om te groeien. Zorg er dan ook logischerwijs voor dat je je een plek kiest waar genoeg daglicht aanwezig is. Wanneer je moestuin niet genoeg daglicht krijgt dan zullen de gekiemde plantjes zelf op zoek gaan naar gezond licht. Dit geeft het risico dat er lange slungels van planten zullen ontstaan. Deze planten zijn niet stevig genoeg voor een succesvolle oogst. Daarom is het belangrijk dat je moestuin voldoende zonlicht krijgt. Mocht het nodig zijn dan kun je de potten en kweektafel regelmatig verplaatsen.

Ongedierte bestrijden

Iedereen die tuiniert en/of een moestuin aanlegt krijgt te maken met ongedierte. Het maakt niet uit of je een gigantische tuin hebt of een piepklein moestuintje op je balkon aanlegt, waar groen is, is ongedierte. Zeker bij een moestuin raden we aan om organische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Je kunt last krijgen van verschillende soorten ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan de rozenkever. Een andere veelvoorkomende plaag is engerlinge. Gelukkig zijn er ook natuurlijke middelen om dit ongedierte te bestrijden. Aangezien je wat je in je moestuin groeit waarschijnlijk zelf wilt opeten is het wel zo fijn om het ongedierte dat aan je groenten knaagt op een natuurlijke manier te bestrijden.

Gerelateerde dromen

Ontdek

Je studentenstad verkennen

Ga je na de zomer beginnen met een nieuwe studie? Of ben je al...

Dromen van een geweldige inrichting

Sommige mensen hebben hier nou eenmaal aanleg voor. Dit type mens kan een woning...

Maak van je dromen werkelijkheid

Iedereen heeft dromen. Op een gegeven moment kom je op het punt dat je...

Chemisch afval is misschien wel het belangrijkst om te...

Deze generatie moet het scheiden van afval doorzetten en de moeite waard maken. Ik...

3x tips bij het kiezen van de juiste bril

Een bril is tegenwoordig naast een praktisch item ook een waar fashion statement. Steeds...

De keuze van je vloer

Als je van plan bent om een huis te gaan kopen of om hem...

Populaire categorie├źn

Comments