Hoe werkt een motorverzekering?

0
81

Een motorverzekering, het is net als bij andere voertuigen gewoon verplicht. Waarom dan? Ik rijd toch geen schade? Nee, misschien denk je van niet. Toch ligt een ongeluk altijd in een klein hoekje, je weet maar nooit. Hoe dan ook, een motor verzekeren is een vak apart. Daarom gaan we je er het een en ander over uitleggen. Wat is een motorverzekering? Waarom is het verplicht? Hoe werkt het? Wat moet je doen? We gaan het allemaal voor je uiteenzetten in deze blog zodat jij na afloop precies weet wat je moet doen om je motor te verzekeren. 

Verplicht

Een motorverzekering afsluiten is bij wet verplicht gesteld in Nederland, net als bij ieder ander voertuig met een fiets uitgezonderd. Doe je dit niet? Dan mag je motor (met jou erop hopelijk) ook niet de weg op. Dit geldt voor nieuwe motoren maar ook voor tweedehands motoren. Dit is dus een van de eerste handelingen die je zult moeten verrichten als je een motor koopt. 

Wat valt er onder een motorverzekering?

Een motorverzekering kan sterk uiteenlopen qua dekking. Net als bij een auto heb je veel verschillende soorten opties omtrent de verzekering. Deze opties zijn eindeloos en kunnen handig zijn voor veel verschillende soorten motorrijders. Met een basisverzekering ben je bijvoorbeeld gedekt voor de schade die je aan een ander toe doet, maar niet voor de schade die je zelf hebt gereden. Daarnaast heb je verzekeringen die je in staat stellen bij diefstal een succesvolle claim te kunnen doen en ga zo maar door. Kortom; de opties die je verzekering kan opnemen zijn volledig afhankelijk van je eigen wensen.

Hoe sluit je een motorverzekering af? 

We hebben net al even aangehaald dat een motorverzekering afsluiten zo makkelijk nog niet is. Nee, dat klopt. Maar hoe ga je dan over tot actie? Er zijn toch zo ontzettend veel opties? Ja, maar we kunnen het zoveel makkelijker voor je maken. Als jij een motorverzekering handmatig gaat opzoeken en de specificaties hiervan opzoeken, ben je urenlang bezig om dit te vergelijken met andere verzekeringen. Je kunt daarom maar beter motorverzekeringen vergelijken met een site. Hier zie je alle beschikbare opties, de prijzen en ga zo maar door in één oogopslag. Wel zo handig, maar dan moet je nog steeds wel zelf een keuze gaan maken. Wat is voor jou het belangrijkste? Zet dit eens op een rijtje en kijk goed naar wat je wil.