Pak jouw producten goed in

0
141

Er zijn steeds meer bedrijven die hun producten via een online webshop verzenden. Hierdoor wordt het aanbod online steeds groter, waardoor de consument steeds meer keuze heeft in een bepaalde productcategorie. Dit is voor de consument goed nieuws, omdat zij kritischer kunnen zijn op de aangeboden producten en de daaraan verbonden prijzen. Hierdoor worden aanbieders met lagere prijzen steeds vaker gekozen door de consument. Voor de bedrijven is het echter wel steeds moeilijker om zichzelf te onderscheiden van de concurrentie. Alleen maar focussen op een lagere prijs is hierin niet voldoende. Er moet gelet worden op diverse factoren, zoals de kwaliteit van het product en de bijbehorende levering. Tevens is het bereiken van de consument een lastig onderdeel. Wanneer de consument weet van je bestaan, is de kans natuurlijk ook een stuk groter dat jouw product overwogen wordt voor de aanschaf. De volgende stap is een goede levering. Bij de levering is niet alleen de levertijd belangrijk, maar ook de manier van leveren vergt de nodige aandacht. 

 

Goed beschermd

Daarom is het belangrijk dat je de producten op de juiste manier verpakt. Wanneer jouw bedrijf fragiele producten verzendt, is het noodzakelijk om deze producten heel aan te laten komen bij de consument. Bescherming zoals noppenfolie, bubbeltjesplastic of piepschuim zijn hierin goede opties die voor veel stevigheid kunnen zorgen. Op deze manier verklein je jouw kansen om producten te leveren die kapot aankomen bij de consument. Dit maakt dat breuk producten ook niet retour gestuurd hoeven te worden, waardoor er veel kosten van retourneren bespaard zullen worden bij jouw bedrijf. Vooral bij producten zoals glas, is het aan te raden om ze goed in te rollen in noppenfolie. Hierdoor zal jouw kwalitatieve product ook als een kwalitatief product geleverd zal worden. 

 

In de juiste dozen

Wanneer de producten individueel allemaal op de juiste manier verpakt zijn, is de volgende stap natuurlijk het verpakken van de producten in de dozen. Door te kiezen voor de juiste dozen kunnen er op meerdere manieren kosten bespaard worden. Ook in dit opzicht is kwaliteit uiteindelijk goedkoper. Schaf dus niet een paar simpele dozen aan van één formaat die voor al jouw producten gebruikt zullen worden. Kies in plaats daarvan voor verschillende soorten dozen, zodat jouw producten hier perfect in zullen passen. Wanneer jouw producten te veel ruimte krijgen in een te grote doos, zullen deze te veel bewegen tijdens het verzenden. Dit kan er ook voor zorgen dat producten tegen elkaar aanstoten. Hierdoor kan ook breuk bij de producten ontstaan. Bij een te krappe doos daarentegen, kunnen de producten zoals glazen in de doos knappen tijdens de verzending. Ook dat wil je als bedrijf voorkomen. Daarom is het noodzakelijk om voor de juiste dozenformaten te kiezen.