Welkom op Fever Dream. Hier worden dromen werkelijkheid door middel van verhalen

Wonen in een havenstad

Op veel plekken in Nederland willen gemeenten steeds meer gaan doen tegen beleggers. Mensen die huizen opkopen om deze vervolgens voor veels te veel geld te verhuren. Hier zijn veel mensen de dupe van, vooral studenten en starters die opzoek zijn naar hun eerste woning. In Rotterdam hebben ze het erover dat ze de eerste gemeente willen zijn die aan de gang gaat tegen de beleggers. Ze voeren per 1 januari in dat er is zo’n 16 achterstandswijken in Rotterdam geen beleggers meer mogen komen. In die wijken mag alleen nog worden gekocht als dezelfde mensen er ook echt gaan wonen. Dit is om mensen te helpen die alsmaar niet aan een huis kunnen komen.

Hoe gaat dit idee van start?

Vanaf 1 januari gaat het in 16 achterstandswijken dus zo zijn dat huizen tot een bepaald bedrag alleen maar gekocht mogen worden door mensen die dan ook oprecht in dat pand gaat wonen. Dit gaat over een bedrag van 355.000 euro, alles onder dit bedrag mag dus niet door beleggers worden gekocht. Zo hopen ze te voorkomen dat mensen geen woonruimte kunnen krijgen door dat er zoveel huizen weg worden genomen door beleggers, en dan voor een te hoge prijs worden verhuurd.

Zijn er andere steden met ditzelfde idee?

Zeker, ook al hebben we het nu over Rotterdam, ook in Amsterdam willen ze dit idee door gaan voeren. In Amsterdam gaan ze het maximum bedrag wel wat hoger leggen. Hier ligt het bedrag namelijk op 512.000 euro. Alles wat dus onder dat bedrag valt, mag niet gekocht en vervolgens verhuurd worden. Ook in steden als Almere en Den Haag, maar ook Tilburg, Groningen, Eindhoven en Nijmegen wordt er verwacht dat deze verandering eraan komt.

Jouw woning

Woon je al in één van deze steden hoef je je voor zover we weten nergens druk om te maken met betrekking tot deze regel. Als je zelf woont in je zelf gekochte woning is er niets mis. En zolang je deze netjes houdt, kun je ook nog wel een goede tijd daar spenderen. Dus zorg ervoor dat je je huis goed onderhoudt, en wanneer je wel zou willen verhuizen, dan wil je vast geen hard werk doen. Ga dan kijken naar huis ontruimen bedrijven, die zullen de beleggers vast niet voor je inhuren als je in een huurwoning woont. Kijk naar iets als Ontruiming De Zwart ze hebben woningontruiming Rotterdam, maar als je in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Breda of Arnhem woont kunnen ze je ook zeker goed van dienst zijn met hun services.

 

Gerelateerde dromen

Ontdek

Een autoverzekering voorkomt grote kosten voor jouw auto

De auto is voor veel mensen een belangrijk voertuig. Dankzij de auto is het...

Voor wespenbestrijding schakel je de professional in

Is het jou ook opgevallen dat er wel héél veel wespen waren tijdens de...

Hoe werkt een motorverzekering?

Een motorverzekering, het is net als bij andere voertuigen gewoon verplicht. Waarom dan? Ik...

Is woningontruiming Leiden voor jou een oplossing?

Een huis weer leeg opleveren is een hele klus. Bijvoorbeeld als je zelf naar...

Is geld investeren in vastgoed wat voor jou?

Geld investeren in vastgoed wordt steeds populairder en mensen verdiepen hier zich steeds vaker...

Deze ledverlichting maakt jouw auto net even specialer

De auto is voor veel mensen een belangrijk voertuig. Het is dan ook niet...

Populaire categorie├źn

Comments