Welkom op Fever Dream. Hier worden dromen werkelijkheid door middel van verhalen

Chemisch afval is misschien wel het belangrijkst om te scheiden

Deze generatie moet het scheiden van afval doorzetten en de moeite waard maken. Ik kan mij nog herinneren toen heel Nederland hier mee begon. We kregen aparte bakken om ons plastic in te gooien, uiteraard karton, glas en GFT werd al van elkaar gescheiden. Het was toen nogal wat. Er was toen ook een hele discussie gaande over het nu van afval scheiden. Een belangrijk punt was dat extra vrachtwagens nodig waren om waren om het afval op te halen, want vervolgens weer voor extra uitstoot zal lijden. Toch denk ik dat wij als land nu heel erg gewend zijn geraakt aan het scheiden van afval en dat dit voor ons de normaalste zaak van de wereld is. Daarom wil ik graag het vandaag hebben over chemisch afval. Want er zijn al zoveel verschillende vormen van afval dat wij moeten scheiden dat het lastig wordt om ook rekening te houden met chemisch afval. En dat terwijl wij al best lang ook ons chemisch afval scheiden. Om mijzelf en jullie te helpen met dit probleem zal ik vandaag wat belangrijke vragen over chemisch afval beantwoorden.

 

Wanneer is iets chemisch afval?

Ik denk dat dit de belangrijkste vraag is. Want wanneer is nu iets precies chemisch afval? Chemisch afval is afval dat giftige stoffen bevat, dit staat ook altijd aangegeven op de verpakking. Denk hierbij aan bestrijdingsmiddelen, verf, lak, batterijen, etc. Als dit bij het chemisch afval moet wordt dit altijd aangegeven. Er zijn heel bedrijven waar je chemisch afval kwijt kan. Het is wel belangrijk om te onthouden dat de verpakking van het chemisch afval, indien leeg uiteraard, niet altijd hoeft worden weggegooid bij het chemische afval. Ook kan je bij de verkooppunten van chemische producten vaak het chemische afval weer terug inleveren.

 

Nog meer afval scheiden?

Voor degene die geen zin hebben om extra afval te scheiden wil ik graag zeggen dat het scheiden van chemisch afval al gebeurde voordat we ons plastic gingen scheiden. Dus eigenlijk zou je dan geen zin moeten hebben in het scheiden van plastic. Beide is uiteraard ontzettend belangrijk voor ons ecosysteem. In het geval van chemisch afval is het extra belangrijk dat het niet in onze omgeving en grond komt. Dit kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. Mocht je daarom spullen in huis weggooien, die stroom opwekken, verontreinigen, of verven let er dan op dat je deze producten goed scheidt. Wij zijn als Nederlanders al ontzettend goed in het scheiden van ons afval, laten we dan ook ons chemisch afval goed opruimen.

Gerelateerde dromen

Ontdek

Eenvoudig je gouden munten verkopen?

Heb je nog een verzameling gouden munten in een oude sok liggen? Het kan...

Zelf een scrapbook maken: hoe doe je dat?

Een scrapbook is een boek waarin je foto’s, knipsels, plaksels en collages kunt opplakken,...

Hoe worden de gemiddelde kosten van een verhuisbedrijf bepaald?

Verhuizen is een hele onderneming en neemt in de meeste gevallen meer tijd in...

Voorkom verspilling met een voorraad doos met deksel

We hebben er allemaal mee te maken: de energieprijzen stijgen momenteel op een verschrikkelijke...

Op welke producten kun je eenvoudig geld besparen?

De meeste van ons geven zonder dat zij het door hebben te veel geld...

Waarom beleggen met CFD’s?

Tegenwoordig zijn er veel mensen die zich bezighouden met beleggen. Mede door middel van...

Populaire categorieën

Comments