Maak van je dromen werkelijkheid

0
158

Iedereen heeft dromen. Op een gegeven moment kom je op het punt dat je die dromen ook echt werkelijkheid wil gaan maken. Wanneer je op dat punt bent gekomen is het belangrijk om actie te ondernemen. Toch werkt het niet altijd even makkelijk, en soms is het goed om na te gaan wat jou tegenhoudt om niet achter je dromen aan te gaan. In deze blog geven we je informatie hoe je toch kan proberen om van je dromen werkelijkheid te maken en op welke manieren je dit kan doen en welke gewoontes hierbij passen.

Begin met een goede basis

Een goede basis is belangrijk om te beginnen met het realiseren van je dromen. Een goede basis begint bij jezelf. Ga na de tijd daar is om jouw dromen te realiseren. Zit je ergens mee of loopt iets niet zoals je wilt dan is het slim om te kijken wat dit is en of je hier hulp voor kan zoeken. Tegenwoordig kan je vrij eenvoudig online hulp van een psycholoog aanvragen. Hierdoor heb je iemand waarmee je kan praten en die jou verder kan helpen. Heb je angst voor bepaalde dingen of durf je geen stappen te ondernemen door die angst? Kijk dan naar gegeneraliseerde angststoornis hulp, zodat je uiteindelijk weer verder kan.

Onderneem actie

Het is belangrijk dat wanneer jij jouw dromen wilt gaan realiseren dat je niet direct bij de finishlijn van die droom wil zijn. Zie je droom als een groter doel en maak kleine stapjes om bij dat doel te komen. Je kan dit doen door bijvoorbeeld te kijken naar tussenfases/tussenstapjes. Door je einddoel op te delen in subdoelen zal je sneller stappen maken. Je kan namelijk veel sneller een subdoel behalen dan in één keer het grote doel.

Schrijf en noteer

Het is belangrijk dat je alles wat je doet en wilt opschrijft. Door het visueel en tastbaar te maken zorg je ervoor dat je sneller naar je doel toe kan werken. Het hierbij belangrijk dat je een duidelijke planning en een plan maakt. Waar wil je heen? Wat wil je gaan doen? En wat zorgt er uiteindelijk voor dat jouw droom waarmaakt. Het is hierbij belangrijk dat je bepaalde afspraken met jezelf maakt. Je kan dit doen door bijvoorbeeld jezelf te belonen als je iets gehaald hebt. Maak daarnaast elke dag een to-do lijstje, hierdoor kan je daadwerkelijk bepaalde punten afstrepen, en dat zorgt ervoor dat constant gemotiveerd wordt om door te gaan.