Welkom op Fever Dream. Hier worden dromen werkelijkheid door middel van verhalen

Dromen van een geweldige inrichting

Sommige mensen hebben hier nou eenmaal aanleg voor. Dit type mens kan een woning binnen stappen en heeft er gelijk een gevoel bij, weet direct wat de mogelijkheden zijn en acteert hier ook naar. Dit kan erg handig zijn met het inrichten van een huis! Je weet wat je met de ruimte kan en welke kanten benadrukt moeten worden, en welke niet.

Maar niet iedereen heeft zo’n scherp oog wat dit betreft. En juist voor deze personen is dit blog geschreven. Hierin vind je namelijk de laatste woontrends, algemene tips over waarop te letten bij het inrichten van een huis en hoe deze het beste kunnen worden toegepast.

Waarop te letten bij een woningbezichtiging

Er zijn tal van dingen waar je op kunt letten bij het bezichtigen van een huis. Als je voorbij de praktische onderdelen kijkt, blijft het esthetische oordeel over. Hiervoor is een scherp en getraind oog nodig. Want: niet iedereen kan inéén oogopslag herkennen wat er mogelijk wordt gemaakt met het licht, de hoeken en andere aspecten van een ruimte.

Punten waar je dan ook goed op moet letten zijn bijvoorbeeld of er hoeken zijn die schuin lopen en geen 90 graden zijn. Pro tip: neem een rolmaatje mee naar iedere bezichtiging. Zo kan je zeker weten hoe lang een muur is en de hoek bepalen.

Let ook goed op het licht. Is er zonwering geïnstalleerd? Wat kan je daarmee? Of is het juist donker in huis en heb je meerdere lichtbronnen nodig?

Wil je een nieuw interieur? Check dan deze tips!

Op het moment dat je een huisje hebt gevonden dat perfect aansluit bij jouw wensen is het moment aangebroken dat je begint met de indeling van het huis. Als je het écht goed wil aanpakken kan je van te voren een tekening maken met waar alles komt te staan. Zorg dat deze tekening volledig op schaal is gemaakt, anders zit je straks met te weinig ruimte of ga je een centerpiece nodig hebben om de ruimte juist op te vullen. Deze twee uitersten komen niet vaak voor maar wil je toch koste wat het kost voorkomen.

Werk met het licht. Het werd hierboven ook al even kort benoemd maar door meer licht naar binnen te brengen oogt een ruimte al snel groter dan hij werkelijk is. Dit kan je doen door binnenzonwering te installeren of spiegels neer te zetten tegen de wanden van de woonkamer bijvoorbeeld. Probeer ook eens te spelen met verschillende kleuren zoals groen, rood, bruin en geel. Alles een beetje in aardetinten.  Wanneer je dit realiseert zal jouw nieuwe woning helemaal klaar zijn voor jouw gebruik! Veel plezier met zelf experimenteren!

Gerelateerde dromen

Ontdek

Pak jouw producten goed in

Er zijn steeds meer bedrijven die hun producten via een online webshop verzenden. Hierdoor...

Pak jouw producten goed in

Er zijn steeds meer bedrijven die hun producten via een online webshop verzenden. Hierdoor...

4 leuke campings in Jura (Frankrijk)

Op vakantie naar Frankrijk? Kijk dan eens naar de prachtige Franse regio Jura. In...

Zorg dragen voor een kwetsbaar lichaamsdeel

Momenteel ben ik verwikkeld in de afrondende fase van mijn masteropleiding Filosofie. Dit betekent...

Vakantiebestemmingen die je zullen verrassen

Wil jij op vakantie naar een leuk en opvallend land waar het gros van...

Duurzaam leven doe je zo

Tegenwoordig zijn we gelukkig allemaal steeds meer bezig met duurzaam leven. We beginnen het...

Populaire categorie├źn

Comments