Welkom op Fever Dream. Hier worden dromen werkelijkheid door middel van verhalen

De man die niet volwassen wilde worden

Lange tijd heb ik me verzet tegen het volwassen worden. Ik hou van vrijheid, maar alleen jeugdigheid past bij grenzeloze vrijheid. Bij volwassenheid komen onvermijdelijk verplichtingen kijken. Je moet elke dag vroeg opstaan om naar het werk te gaan, je moet een vaste vriendin vinden en je moet carriere maken. Niets voor mij. Ik had te veel liefde in mij voor slechts één vrouw. Te veel ambities om ze binnen de kaders van het winstoogmerk van een bedrijf vorm te geven. Een te onstuiming dag-en-nacht ritme om iedere dag vroeg op te staan. Lees hier het verhaal van de man die niet volwassen wilde worden.

De twintigjarige vrijheidsstrijder

Als twintiger kom je er lange tijd mee weg om een 'rebel without a cause' te zijn. Je begint met studies waar je een jaar later weer mee stopt. Niemand kijkt er vreemd van op. Het hoort bij de jeugdige onbezonnenheid. Ikzelf hield dit vol tot een jaar of 24. Vanaf dat moment gaan leeftijdsgenoten al allerlei dingen presteren. Ze behalen een master en beginnen aan hun eerste baan. Dat is irritant, want als je zelf nog niks op je palmares hebt gestaan, steekt dit hier schril tegen af. Datzelfde jaar begin ik nog maar eens aan een nieuwe bachelor. Dat is voor mijn ouders het signaal om de geldkraan dicht te draaien. Ook de studiefinanciering wordt dan kortgewiekt door een van de liberale kabinetten. Er komen scheurtjes in mijn bastion van vrijheid. Ik ga werken in een kroeg en verdien met hangen en wurgen genoeg geld om mijn hoofd boven het water te houden. Tegelijk zie ik dat mijn vrienden vette salarisstroken ontvangen voor werk dat volgens mij niet heel moeilijk is. Langzaam maar zeker begint de volwassenheid er minder angstaanjagend uit te zien.

Volwassenheid met alles erop en eraan (zelfs een hypotheek!)

Inmiddels ben ik 31 jaar. Ik heb het lang volgehouden, maar vorig jaar behaalde ik dan toch mijn diploma. Ik ging aan de slag als middelbare school docent en leerde dat volwassen zijn ook best leuk kan zijn. Natuurlijk is het een beetje jammer dat ik niet iedere dag kan opstaan zodra ik wil. Wel haal ik veel meer voldoening uit het lesgeven dan het wc's schrobben in de kroeg om zes uur 's ochtends. Ook heb ik een vaste vriendin. Sinds kort hebben we zelfs een eigen huis met een hypotheek! Dit zag ik altijd als de grootste bal en ketting. Zodra ik een hypotheek had, was het gedaan met mijn vrijheid. Dit valt gelukkig reuze mee. Via Hypotheekrente.nl konden we onze Hypotheek berekenen en een zo voordelig mogelijke hypotheek afsluiten. De maandlasten zijn zelfs lager als toen ik nog huurde. Ook de Hypotheekrente is gelukkig erg laag. Volwassenheid is zo erg nog niet!

Gerelateerde dromen

Ontdek

Waarom keukenhulpen onmisbaar zijn in de horeca

In de horeca is tijd geld. Daarom zijn keukenhulpen essentieel voor elk restaurant, café...

Ontdek de magie van linkbuilding: service en platform in...

Een wereld vol magie wacht op je, een wereld die de kracht van linkbuilding...

De voordelen van online winkelen voor bouwmaterialen

Er zijn veel voordelen aan het online winkelen voor bouwmaterialen. Een van de belangrijkste...

Ontdek de geheimen van efficiënte datacenterkoeling

In de wereld van technologie en digitale communicatie, zijn datacenters het kloppend hart. Ze...

Een kijkje in de wereld van productfotografie met happix

Je hebt misschien vaak gehoord dat een foto meer dan duizend woorden waard is....

Met combi-apparaten in huis ben je van alle gemakken...

In de moderne wereld worden we omringd door een overvloed aan technologische innovaties die...

Populaire categorieën

Comments