Welkom op Fever Dream. Hier worden dromen werkelijkheid door middel van verhalen

Een open haard in huis – dat is toch een droom?

Wie genoot er als kind niet van: na een drukke dag buiten te hebben gespeeld neerploffen op een kleedje voor de open haard. Zeker op koude winterdagen is dit nog steeds iets waarnaar sommige mensen verlangen. Voor degenen die een open haard in huis hebben, is dit waarschijnlijk een tafereel wat regelmatig voorkomt. Behalve dan dat het buiten spelen ondertussen hoogstwaarschijnlijk is vervangen door een lange en intensieve wandeling.

Heb jij geen open haard in huis maar lijkt het jou een geweldig idee om er een te laten installeren? Dan is dit blog helemaal voor jou geschreven. Hier lees je namelijk alles wat je moet weten over de verschillende soorten open haarden die er tegenwoordig op de markt zijn. Zo komt ook jouw droom een stukje dichter bij de werkelijkheid.

De traditionele houtkachel

Voor mensen die graag bij hun tradities blijven is de klassieke houtkachel wellicht een match made in heaven. Een knisperend haardvuurtje, de heerlijke geur, hout kappen en het vuurtje aanmaken: al deze elementen zorgen voor de ultieme beleving bij mensen die plezier halen uit de kleine dingen in het leven maar wel graag hun beste beentje voor willen zetten. Want ondanks dit romantische beeld dat is geschept, is het hard werken om een echte houtkachel aan te krijgen én te houden. Ga jij liever voor wat meer gemak? Lees dan snel verder.

Gaskachels worden steeds populairder

Tegenwoordig is het verschil niet eens meer te onderscheiden tussen een gaskachel en de traditionele houtkachel. Maar toch komen veel elementen van deze twee kachels overeen. Denk maar eens aan de afvoerbuis die moet worden geïnstalleerd, of de vlammen die beide kachels produceren. Die van een gaskachel zorgen dan weliswaar niet voor rook, maar echt lijken ze zeker. Het grote voordeel van een gaskachel kopen is dat je met het gebruik ervan maar met één druk op de knop al snel kan genieten van een heerlijk warm haardvuurtje. En dat is uiteindelijk waar het om draait, toch?

Een elektrische haard is ook een goed alternatief

Hierboven werd afgesloten met de vraag of een mooie en snelle ervaring is waar het om draait. Voor veel mensen zal het antwoord ja zijn, maar anderen zullen als antwoord ‘nee’ opgeven. Anderen denken bijvoorbeeld misschien meer aan het milieu of hun omgeving bij de aanschaf van een kachel. Voor deze mensen is de elektrische haard een geweldige uitkomst. Met elektrische haarden krijg je namelijk het gemak van een gaskachel en de ervaring van een echte houtkachel, maar dan op elektriciteit. Welke past het beste bij jou?

Gerelateerde dromen

Ontdek

Hoe vind je een mooi valentijnscadeau voor de liefste...

Een feestdag die al vroeg in het jaar voorkomt is Valentijnsdag. Op 14 februari...

Haal de 19e eeuw in huis met industriële lampen

In rap tempo veroveren industriële lampen de interieurwereld. Dat is niet zomaar, want door...

Veilig op je fiets

In Nederland wordt er ontzettend veel gefietst, het is niet voor niks het grootste...

3x Cadeaucategorieën die altijd goed zijn

Met de Kerstdagen voor de deur zijn de lootjes binnen de familie inmiddels al...

Heb jij deze verzekeringen al afgesloten?

Verzekeringen zijn doorgaans geen zaken waar we ons graag mee bezig houden. Het kost...

Op welke manieren kun je gordijnen inzetten?

Op het moment dat je gordijnen hebt, zijn deze op verschillende manieren in te...

Populaire categorieën

Comments