Dromen over een mooie tuin

0
150

Na de afgelopen periode veelt huis te hebben doorgebracht, is menig Nederlander zijn of haar woonruimte wel gaan waarderen, maar is het toch tijd voor iets anders. Dit is zeker het geval met tuinen, al helemaal nu de zomer dan eindelijk écht is aangebroken. En in sommige gevallen is het aanschaffen van een nieuwe lounge set niet genoeg. In deze gevallen dient er ook echt een grote verandering in de buitenruimte plaats te vinden voordat er weer volop genoten kan worden van het huis. Ben jij ook toe aan zo’n verandering? Lees dan snel verder voor een paar handige tips over hoe je dit kan aanpakken.

De tuin renoveren met grof geschut: hier moet je op letten

Wanneer het kopen van een paar nieuwe planten of tuinset niet genoeg is om jou tevreden te maken over jouw woonruimte, is het tijd voor een wat grootsere aanpak. Dan kan het een goed idee zijn om écht de schouders eronder te zetten en grote veranderingen aan te brengen in jouw tuin. Wat het ook is dat je anders wil hebben, het wordt jouw project. Zorg er dan ook voor dat je er helemaal lekker in op kan gaan en dat je de juiste dingen ver van tevoren regelt, zoals een Klic melding aanvragen als je besluit om machinaal te aan graven.

Nog niet bekend met de Klic melding? Dat is begrijpelijk. Wanneer heb je die nou eerder nodig gehad? Waarschijnlijk nog nooit. Maar, in het geval dat je met grof geschut gaat graven in jouw tuin is het wel goed om een graafmelding te maken. Met de documentatie die je verkrijgt na het doen van de melding kan je veilig aan de slag zonder dat je bang hoeft te zijn om kabels of leidingen te raken die door jouw tuin lopen. En bovendien zijn de Klic melding kosten ook vrij laag. Klik voor meer informatie op de links in dit blog.

Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

Kleine aanpassingen met veel impact

Als je het toch wat te hoog gegrepen vind om machinaal te gaan graven, zijn er ook nog andere manieren om jouw tuin mooi te maken. Zo kan je ervoor kiezen om nieuwe bestrating aan te (laten) leggen en de indeling om te gooien. Op deze manier zorg je wel voor een andere uitstraling van jouw tuin, zonder al te veel moeite te doen. Ook wel eens lekker, toch?