Welkom op Fever Dream. Hier worden dromen werkelijkheid door middel van verhalen

Eenvoudig je gouden munten verkopen?

Heb je nog een verzameling gouden munten in een oude sok liggen? Het kan zijn dat je deze via een erfenis ontvangen hebt. Het kan ook zijn dat je ze ooit gekocht hebt als belegging in de hoop dat ze later meer waard zouden worden. Indien je er geld in euro's voor wilt ontvangen kun je besluiten ze te verkopen, je kunt er nog aardig wat geld voor vangen. Bovendien is de goudprijs al enige tijd stijgende. Voor de verkoop van gouden munten kun je bij diverse munthandelaren in Nederland terecht. Verzamelmunten en beleggingsmunten zijn twee verschillende soorten maar beide kun je verkopen. Uiteraard speelt gewicht en de wisselende goudkoers een rol. Op internet kun je de actuele koersen terug vinden. Zo is goud van 24 karaats (999) momenteel bijvoorbeeld €49,98 per gram waard.

Wat is het verschil tussen verzamel- en beleggingsmunten?

Indien je zelf een fervent muntenverzamelaar bent weet je uiteraard het verschil, maar voor voor de leek volgt even een kleine uitleg: bij gouden belegginsmunten kun je bijvoorbeeld denken aan Gouden Maple Leafs. Deze worden geslagen uit puur goud en zijn zeer fraai om te zien met hun mooie afbeeldingen van een herfstblad. Ook de Gouden Kangaroo behoort tot de beleggingsmunten. Als je zo'n munt in je handen hebt moet je misschien een beetje denken aan de muntjes die uit het ezeltje komen, bij de Efteling. Maar deze echt gouden munten zijn wel ietsje meer waard. Als je vandaag de dag een Gouden Kangaroo munt koopt betaal je zo'n 1640 euro, en voor een Maple Leaf munt betaal je 1629 euro. 

Verzamelmunten

Verzamelmunten zijn veel schaarser. Hierbij kun je denken aan unieke munten met afbeeldingen van bijvoorbeeld een Engelse koning erop, of een munt met daarop een afbeelding van een beroemd schilderij zoals de Nachtwacht. Je kunt aan een taxateur vragen wat voor munt het betreft (verzamel- of beleggingsmunten). De kwaliteit en het jaartal van verzamelmunten spelen altijd een rol voor de waarde ervan. Een taxateur die gouden munten inkoopt heeft vaak jarenlange ervaring en kan daarom een goede inschatting maken van de waarde van je munten. Check altijd de referenties van een taxateur zodat je weet dat het om een betrouwbare partij gaat bij verkoop van gouden munten. 

Gerelateerde dromen

Ontdek

3x Cadeaucategorieën die altijd goed zijn

Met de Kerstdagen voor de deur zijn de lootjes binnen de familie inmiddels al...

Heb jij deze verzekeringen al afgesloten?

Verzekeringen zijn doorgaans geen zaken waar we ons graag mee bezig houden. Het kost...

Op welke manieren kun je gordijnen inzetten?

Op het moment dat je gordijnen hebt, zijn deze op verschillende manieren in te...

Zelf dingen gaan verkopen

Wanneer je zelf dingen wilt gaan verkopen, kan dit een behoorlijk grote stap zijn....

Hoe krijg je meer bezoekers op jouw website?

Stel je voor je bent uren bezig geweest bij het maken van jouw nieuwe...

Dit moet je écht doen om je eigen bedrijf...

Het is een droom van vele mensen, een eigen bedrijf starten. Toch blijkt het...

Populaire categorieën

Comments