Welkom op Fever Dream. Hier worden dromen werkelijkheid door middel van verhalen

Zelf een scrapbook maken: hoe doe je dat?

Een scrapbook is een boek waarin je foto’s, knipsels, plaksels en collages kunt opplakken, zodat je op een creatieve manier herinneringen kunt verzamelen. Lijkt het je leuk om zelf een scrapbook te maken? Lees dan vooral verder! In dit blog leg ik uit wat je allemaal nodig hebt om zelf scrapbooks te maken en hoe je er het best mee kunt beginnen.

Basismaterialen

De belangrijkste materialen die je nodig hebt om zelf scrapbooks te maken zijn: een (foto)album waar je alles kunt inplakken, een schaar en/of snijmesje, (gekleurd) papier, printer met inkt, schrijf- en tekenspullen en foto’s. Daarnaast kun je gebruik maken van stickers, lintjes, washi tape, aandenkens (zoals tickets, briefgeld of brieven), glitters en eventueel lijm. Je kunt het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt!

Hoe begin je?

Wanneer je begint aan een scrapbook is het handig om een thema te kiezen, zoals een vakantie, school, ‘herfst 2021’, vrienden of familie. Je kunt dit thema zo algemeen of specifiek als je zelf wilt maken, maar houd er wel rekening mee dat je genoeg materiaal moet hebben om het album mee te vullen. Vervolgens verzamel je alles wat met dat thema te maken heeft: foto’s, brieven, kranten- of tijdschriftknipsels en een kleurenpallet dat erbij past. Ook verstandig om van tevoren te bedenken: wil je er verhalen bij schrijven of ga je alleen dingen opplakken? Als je ook van plan bent om er dingen bij te schrijven, is het belangrijk om daar genoeg ruimte voor vrij te houden.

Indeling

Het is belangrijk om van tevoren te weten welke verhalen je waar wilt vertellen en welke foto’s je daarbij wilt plakken. Ga je het op chronologische volgorde plakken of kies je er bijvoorbeeld voor om foto’s en aandenkens per persoon bij elkaar te plakken? Als je dit niet van tevoren bedenkt, weet je niet hoe de indeling gaat zijn. Kijk ook naar hoeveel pagina’s je nodig hebt voor elk verhaal en plaats alles desnoods alvast zo, zodat je weet hoe de indeling eruit zal zien. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten welke foto’s je gaat gebruiken. Het is belangrijk om hierin selectief te zijn, omdat een scrapbook vaak het mooist is wanneer het overzichtelijk is.

Versiering

Wanneer je weet wat de indeling gaat worden, kun je beginnen met versieringen kopen en verzamelen, zoals glitters, stickers, tekstjes, gedichten, etc. Wil je bijvoorbeeld een mooi gedicht of een songtekst van het internet die past bij het thema van je scrapbook? Zorg er dan voor dat je inktpatronen hebt of bijvoorbeeld inktcartridges Canon, zodat je deze kunt printen. Daarnaast is dit het moment om glitters, lintjes en allerlei versieringen die jij mooi vindt te verzamelen.

Gerelateerde dromen

Ontdek

3x Cadeaucategorieën die altijd goed zijn

Met de Kerstdagen voor de deur zijn de lootjes binnen de familie inmiddels al...

Heb jij deze verzekeringen al afgesloten?

Verzekeringen zijn doorgaans geen zaken waar we ons graag mee bezig houden. Het kost...

Op welke manieren kun je gordijnen inzetten?

Op het moment dat je gordijnen hebt, zijn deze op verschillende manieren in te...

Zelf dingen gaan verkopen

Wanneer je zelf dingen wilt gaan verkopen, kan dit een behoorlijk grote stap zijn....

Hoe krijg je meer bezoekers op jouw website?

Stel je voor je bent uren bezig geweest bij het maken van jouw nieuwe...

Dit moet je écht doen om je eigen bedrijf...

Het is een droom van vele mensen, een eigen bedrijf starten. Toch blijkt het...

Populaire categorieën

Comments