Welkom op Fever Dream. Hier worden dromen werkelijkheid door middel van verhalen

Online poker spelen: hoe werkt dat?

Bijna iedereen heeft wel eens van poker gehoord. Poker is een verzamelnaam voor verschillende kaartspelen. Het wordt door veel landen gezien als kansspel, hoewel het in de laatste jaren ook wordt erkent als denksport. Tegenwoordig kun je poker ook online spelen. Dat doe je bij een Online casino. Ben je benieuwd hoe dat precies werkt en wat de regels zijn? In dit blog schrijf ik over de regels van online poker spelen.

No Limit Hold’em

Poker bestaat dus uit verschillende kaartspelen. No Limit Hold’em is de basisversie en dus het makkelijkst om mee te beginnen. Je kunt dit spel spelen met minstens twee personen. Iedere speler krijgt fiches en de waarde van deze fiches wordt bepaald voor het spel begint. Dit kan per spel verschillen.

Dealer, Small Blind & Big Blind

In het spel zijn er drie belangrijke rollen: de dealer, small blind en big blind. Je kunt ook zonder een dealer spelen, maar bij een professionele pokerwedstrijd zijn deze drie rollen het belangrijkst. Elke ronde is iemand anders de dealer, zodat het spel eerlijk verloopt. Naast de dealer, zit de small blind en daarnaast de big blind. Degenen die een big blind of small blind button hebben, moeten die ronde inzetten. De waarde van deze inzet kan gedurende het spel oplopen.

Het spel begint

Wanneer iedere speler twee kaarten heeft gekregen, kan het spel beginnen. Deze kaarten hou je voor je en zijn belangrijk om een zo hoog mogelijke combinatie mee te maken aan het eind van de ronde. Zodra je je kaarten hebt gezien heb je drie opties: callen, folden of raisen. Bij callen zet je hetzelfde in als de big blind, bij folden pas je en doe je die ronde niet meer mee en bij raisen verhoog je de inzet. Als er later niet wordt verhoogd, kun je ook checken. Dat betekent dat je dezelfde inzet houdt en niet verhoogd of opgeeft.

Drie kaarten

Hierna worden er drie kaarten op tafel gelegd. De small blind mag als eerste een keuze maken. Wanneer iedereen een keuze heeft gemaakt tussen checken, folden of raisen wordt er een vierde kaart op tafel gelegd. Weer mag iedereen checken, folden of raisen en de small blind begint. Tot slot wordt er een vijfde kaart op tafel gelegd. Iedereen beslist weer en daarna moet de speler die als laatst verhoogd heeft zijn kaarten laten zien. De andere spelers mogen kiezen of zij hun kaarten laten zien. Degene met de hoogste combinatie heeft die ronde gewonnen en krijgt alle inzet.  

Gerelateerde dromen

Ontdek

Tips om geld te kunnen verdienen?

Geld verdienen is natuurlijk altijd fijn. Door middel van geld kunnen we onszelf voorzien...

Waarom zou jij kiezen voor het bestellen van drank...

Dat alcohol diep zit verworven in de samenleving waarin wij vandaag de dag leven...

Hoe kun je het logistieke proces uitbesteden?

E-commerce is een aanpak van zakendoen waarbij bedrijven en consumenten online met elkaar communiceren,...

Hoe kun jij aan een auto komen zonder er...

Vandaag de dag is het heel normaal om ervoor te kiezen om geen auto...

Een autoverzekering voorkomt grote kosten voor jouw auto

De auto is voor veel mensen een belangrijk voertuig. Dankzij de auto is het...

Voor wespenbestrijding schakel je de professional in

Is het jou ook opgevallen dat er wel héél veel wespen waren tijdens de...

Populaire categorie├źn

Comments