Welkom op Fever Dream. Hier worden dromen werkelijkheid door middel van verhalen

Veilig op je fiets

In Nederland wordt er ontzettend veel gefietst, het is niet voor niks het grootste fietsland ter wereld. Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Nederlander zo’n 250 tot 300 fietsritten per jaar maakt. Dat betekent dat we met zijn allen jaarlijks maar liefst 15 miljard kilometer fietsen. In principe is dit natuurlijk super goed, omdat fietsen gezond is en beter is voor het milieu dan bijvoorbeeld een auto. Maar fietsers zijn ook vaak onderdeel van een ongeluk, veilig fietsen is daarom erg belangrijk om een afspraak met een whiplash advocaat of een letselschade advocaat Arnhem te voorkomen. Dit kan door het volgen van onderstaande tips zodat je de juiste keuze zult gaan maken.

Maak slim gebruik van fietstassen

Fietsen is een makkelijke manier om jezelf te verplaatsen, maar een wat minder makkelijke manier om spullen te verplaatsen. Vaak wordt het stuur gebruikt als een kapstok en fietsen mensen na het doen van hun boodschappen met zware tassen aan hun stuur terug naar huis. Dit is natuurlijk hartstikke gevaarlijk, omdat je hierdoor je knieën vaak niet vrij kan bewegen en je stuur ontzettend uit balans kan raken. Betere manieren om je spullen te vervoeren op de fiets zijn door het plaatsen van een mand voorop of fietstassen achterop.

Overweeg een spiegel

Bij scooters is het verplicht om tenminste 1 spiegel aan je stuur te hebben, maar bij fietsen zie je dit nauwelijks. Als je hier even over nadenkt, is dat best gek, aangezien fietsers net zo goed moeten zien wat er achter hen gebeurt. Vaak vinden mensen spiegels op hun fiets een beetje suf, maar hierdoor hoef je veel minder vaak achterom te kijken en kun je je een stuk beter op de weg concentreren.

Draag een fietshelm

Een fietshelm, erg hip staat dat natuurlijk niet. Maar wat maakt het uit hoe je eruit ziet in het verkeer? Dan is veiligheid natuurlijk veel belangrijker. Een helm kan de lichamelijke schade bij een ongeluk ontzettend beperken en zou om deze reden veel meer gedragen moeten worden.

Zorg voor goede grip

Het is natuurlijk belangrijk dat je fietsbanden een goede grip hebben, maar het is minstens net zo belangrijk dat de zolen van je schoenen dit hebben. Het kan erg gevaarlijk zijn als je met je schoenen van je trappers afglijdt. Schoenen met een zool van rubber of een profiel kunnen dit vermijden. Ga vooral met hakken of schoenen met een leren zool niet op de fiets, dit verhoogt het risico op uitglijden namelijk alleen maar.

Gerelateerde dromen

Ontdek

Hoe vind je een mooi valentijnscadeau voor de liefste...

Een feestdag die al vroeg in het jaar voorkomt is Valentijnsdag. Op 14 februari...

Haal de 19e eeuw in huis met industriële lampen

In rap tempo veroveren industriële lampen de interieurwereld. Dat is niet zomaar, want door...

Veilig op je fiets

In Nederland wordt er ontzettend veel gefietst, het is niet voor niks het grootste...

3x Cadeaucategorieën die altijd goed zijn

Met de Kerstdagen voor de deur zijn de lootjes binnen de familie inmiddels al...

Heb jij deze verzekeringen al afgesloten?

Verzekeringen zijn doorgaans geen zaken waar we ons graag mee bezig houden. Het kost...

Op welke manieren kun je gordijnen inzetten?

Op het moment dat je gordijnen hebt, zijn deze op verschillende manieren in te...

Populaire categorieën

Comments