Welkom op Fever Dream. Hier worden dromen werkelijkheid door middel van verhalen

Haal de 19e eeuw in huis met industriële lampen

In rap tempo veroveren industriële lampen de interieurwereld. Dat is niet zomaar, want door de rauwe uitstraling van deze lampen krijgt het interieur een robuuste en krachtige look mee. Echter is die rauwe uitstraling niet het enige wat deze speciale lampen te bieden hebben. Je hebt veel meer voordelen en het is dan ook eens goed om te kijken wat die voordelen dan zijn. Zo kan je bepalen of industriële lampen wat voor jou zijn of niet. Lees snel verder.

Waar komen industriële lampen vandaan?

De oorsprong van industriële lampen zoals een hanglamp industrieel komen voort uit de industrie. Toen de fabriek in de 19e eeuw zijn intrede deed was daar verlichting voor nodig. Zo werden lampen op grote schaal gebruikt om licht te creëren. Vandaar dat je industriële lampen ook in zulke grote formaten ziet. De grote was toentertijd puur functioneel en nu wordt het gezien als stijlvol. Doordat deze lampen groot zijn hebben ze ook een grove afwerking. Tegenwoordig hebben industriële lampen een grote ontwikkeling doorgemaakt ten opzichte van toen, maar in principe heeft het nog steeds dezelfde benadering.

Kenmerken van industriële lampen

Naast de grote is een ander kenmerk dat het licht diffuus wordt gemaakt. Dat betekent dat het licht gelijkmatig verdeeld wordt waardoor het licht alle kanten opvalt. Bij industriële lampen wordt dat gedaan door behulp van glazen platen en metalen roosters. Overigens was van oorsprong niet het doel diffuus licht, maar om de gloeilampen die erin zitten te beschermen. Het was een bijkomstigheid dat het licht iets veranderde. Nu is het juist een onderdeel van het interieur waar diffuus licht altijd goed bij past.

De moderne variaties op de industriële lamp

Tegenwoordig zijn industriële lampen weer helemaal hip en trendy in voornamelijk woningen. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Zo zijn er industriële hanglampen, maar heb je ook industriële spots. Waarom is het aanbod tegenwoordig zo groot met veel varianten? Omdat er simpelweg veel vraag naar is. De consument is steeds meer gaan houden van oude klassieke fabrieks lichten. Deze lampen hebben een mooie lichtinval en daarnaast zien de lampen er heel strak uit. Naast dat er grote modellen in de winkels te vinden zijn, kan je ook kiezen voor de wat kleinere modellen. Die zijn ook lekker rauw en grof in het ontwerp. Conclusie: industriële lampen zijn tegenwoordig helemaal in en schroom niet om ze ook eens aan te schaffen. Ze brengen genoeg sfeer en warmte in huis.

Gerelateerde dromen

Ontdek

Tips om geld te kunnen verdienen?

Geld verdienen is natuurlijk altijd fijn. Door middel van geld kunnen we onszelf voorzien...

Waarom zou jij kiezen voor het bestellen van drank...

Dat alcohol diep zit verworven in de samenleving waarin wij vandaag de dag leven...

Hoe kun je het logistieke proces uitbesteden?

E-commerce is een aanpak van zakendoen waarbij bedrijven en consumenten online met elkaar communiceren,...

Hoe kun jij aan een auto komen zonder er...

Vandaag de dag is het heel normaal om ervoor te kiezen om geen auto...

Een autoverzekering voorkomt grote kosten voor jouw auto

De auto is voor veel mensen een belangrijk voertuig. Dankzij de auto is het...

Voor wespenbestrijding schakel je de professional in

Is het jou ook opgevallen dat er wel héél veel wespen waren tijdens de...

Populaire categorieën

Comments