Wat betekent goede horeca?

0
113

Onder de indruk zijn van een café, het gebeurt niet zomaar maar als je het voor elkaar krijgt om je gasten onder de indruk te laten zijn van je horecazaak, dan heb je het goed gedaan. Dit betekent niet dat je helemaal binnen bent en gegarandeerd bent van gasten, maar je bent in ieder geval een heel eind op weg. Als mensen onder de indruk zijn zullen ze een plek namelijk ook herinneren en meer de neiging hebben om vaker terug te komen. Dit is al helemaal het geval wanneer men in dezelfde stad woont, voor je het weet heb je er een paar vaste gasten bij en dit is fantastisch! Je leert mensen kennen en de kans is groot op mond op mond reclame. Naast de inrichting heeft de apparatuur in je café ook een grote invloed op de uitstraling van de ruimte. Professionaliteit staat bij mensen hoog in het vaandel, ook als ze zich daar niet echt bewust van zijn. Hier zijn een paar dingen op een rijtje die kunnen bedragen aan het bereiken van goede horeca.

Goede koelkasten

Niet alleen voor je producten zijn goede koelkasten erg belangrijk, maar ook voor de uitstraling van een café zijn goede koelkasten echt een must. Barkoelkasten zijn op het eerste oog eigenlijk dat wat de bar een bar maakt. Soms zie je ze aan de binnenkant, soms aan de buitenkant. Maar over het algemeen is een barkoelkast wel altijd zichtbaar waardoor het, zeker wanneer een barkoelkast niet goed is, ook altijd opvalt. Dit zijn dingen die wanneer je ze goed voor elkaar hebt al een heel groot verschil maken in het niveau van horeca. Het is vooral de bedoeling dat mensen een barkoelkast níet herinneren, juist omdat het zo goed geregeld was. Vaak zie je dat wanneer de koelkasten uit elkaar hangen, dat is wat men in hun hoofd houdt wanneer ze denken aan een café. Daarnaast kun je met een barkoelkast enorm opscheppen qua stijl en inrichting.

Hygiëne

Hygiëne is een groot onderdeel van de ervaring van de avond. Goede horeca onderscheid zich door dit goed geregeld te hebben. Wanneer je toiletten spik en span zijn, heb je al een hoop heel goed gedaan. Dit maakt ongetwijfeld veel indruk op de gast. Zorg ervoor dat papier en zeep niet opraken, dat het goed schoongemaakt is.

Barpersoneel

De mensen door wie je bediend wordt hebben een grote invloed op hoe je een café ervaart. Met unieke persoonlijkheden in combinatie met professionaliteit wordt een horeca tent meteen een stuk beter beoordeeld! Neem dus niet zomaar de eerste de beste aan, en kijk vooral naar wat het beste bij je horecazaak past.