Webshops starten voor uw bedrijf? Lees alles over webshops voor bedrijven.

0
94

Een b2b webshop, hoe pak je dat eigenlijk aan? Er is veel software waar je gebruik van kunt maken om je webshop in elkaar te zetten. Welke software kan je nou het beste gebruiken, en is bestand tegen de tand des tijds? In dit blog leer je alles over magento 2 pwa, een software waarmee uw nieuwe b2b webshop volledig ingericht kant worden. We duiken in de voordelen van deze software en hoe deze gebruikt kan worden.

Wat is magento 2

Magento bestaat al heel wat jaren, en is een veel gebruikte software om webshop in te bouwen. Magento is een zogenaamde open source software, wat betekent dat er veel in aangepast kan worden en precies zo gebouwd zoals je wilt. Wanneer u geen verstand heeft van coderen dan kunt u een developer in de arm nemen om uw shop te bouwen. Deze levert hem dan geheel volgens uw specificaties af. 

Voordelen van magento 2

Magento 2 is, zoals de naam doet vermoeden, de tweede versie van magento. Specifiek biedt deze tweede variant meer dan de eerste. Zo werkt magento 2 veel gebruiksvriendelijker waardoor simpele taken zoals het managen van uw webshop vergemakkelijkt wordt. Daarnaast is magento 2 sneller dan de eerste variant. Nu zijn er verschillende modules geïmplementeerd zodat de snelheid verbeterd is en blijft. De nieuwe aanpak van google, mobile first, is ook getackeld met deze tweede variant. Dit door eerst vanuit de mobiele variant te werken en deze vervolgens te optimaliseren voor gebruikers met een groot scherm. Losse modules zijn ook beter te onderhouden, hieronder vallen onder andere de beveiliging en betaalmethoden die gebruikt kunnen worden. Andere voordelen zijn onder andere het bijhouden van zakelijke afspraken tussen jouw webshop en een leverancier. Afspraken over levertijden, lever condities en prijsafspraken blijven zo overzichtelijk op een plek. Ook kan je meerdere webshop onder Magento 2 scharen. Zo kan je voor meerdere webshops alles bijhouden op 1 plek. Dat maakt het werk wel zo overzichtelijk. Zaken zoals op rekening bestelllen of direct afrekenen kan je ook gemakkelijk regelen in Magento 2. 

Hoe magento 2 te gebruiken 

Magento 2 is zoals eerder vernoemd gemakkelijker te gebruiken dan de eerste variant. Om de webshop te bouwen is het handig om een developer in de arm te nemen, zodat deze de nieuwe shop volledig kan maken op uw specificaties. Hierdoor kan je altijd je shop aanpassen zodat je met de tijd mee kan gaan. Een paar andere B2B softwares die gebruikt kunnen worden zijn onder andere shopify plus en bigcommerce.