Zorg dragen voor een kwetsbaar lichaamsdeel

0
137

Momenteel ben ik verwikkeld in de afrondende fase van mijn masteropleiding Filosofie. Dit betekent dat ik een scriptie moet schrijven van 30.000 woorden. Gedurende talloze uren zit ik voorover gebogen voor mijn computer om teksten te lezen van oude denkers, om er vervolgens nieuwe (en hopelijk waardevolle) inzichten uit op te schrijven in mijn scriptie. Ik ervaar dit als een tamelijk zware bevalling. Mijn brein houd ik fris met sloten vol koffie, mijn lijf probeer ik fris te houden met een dagelijkse wandeling rond lunchtijd. Hoewel ik pas op 10.000 woorden zit, begint mijn scriptie echter zijn tol te eisen. Ik merk dat ik aan het eind van de dag steeds vaker een stijve rug heb. Door te wandelen gaat dit gevoel weer weg, maar iedere dag begint het stijve gevoel iets eerder. Totdat ik een paar weken geleden op een fatale dinsdag weer achter mijn computer kruip. In dezelfde houding als dat ik in mijn jonge jaren prei pootte op de limburgse akkers, zit ik woorden te poten in mijn woorddocument. Dan slaat het noodlot toe. Plots schiet het in mijn rug en kan ik me niet meer bewegen.

De diagnose: spit

Ik ben lichtjes in paniek, want ik kan mijn rug totaal niet meer bewegen. Gelukkig heb ik mijn telefoon bij de hand en kan ik mijn huisarts bellen. Zij vertelt dat het hoogstwaarschijnlijk een geval van spit is. Ze adviseert me om pijnstillers te nemen en zoveel als mogelijk in beweging te blijven. Daarnaast verwijst ze me door naar zowel een chiropractor als een fysiotherapeut. De dagen die volgen loop ik als een mannetje van tachtig stijfjes op en neer door de gang. Mijn scriptie moet ik helaas even op pauze zetten, maar mijn gezondheid gaat natuurlijk voor.

Naar de chiropractor en fysiotherapeut in Hilversum

De chiropractor in de praktijk van chiropractie hilversum constateert dat mijn rug helemaal vast zit. Hij kraakt alle wervels los en waarempel, plots loop ik niet meer als een 80-jarige maar als een 70-jarige. Tien jaar winst in een behandeling! Daarna ga ik naar de fysiotherapie hilversum. De fysiotherapeut helpt me om de spieren in mijn rug sterker te maken. Week na week waarin ik afwisselend naar de chiropractie hilversum en fysiotherapie hilversum ga, verbetert mijn toestand steeds een beetje. Deze week ben ik weer hervat met het schrijven van mijn scriptie. Wel probeer ik beter te zorgen voor mijn rug. Ik onderbreek mijn arbeid ieder uur om vijf minuten te lopen en ik let op mijn houding. Het is een barre tocht, maar hopelijk lukt het me om de komende maanden mijn master af te ronden!