DO’s en DON’Ts voor het dragen van een polo

0
297

Ah, de polo. De ultracomfortabele middenweg tussen t-shirts en heren overhemden. Dit is het shirt dat je net een beetje extra stijl geeft in vergelijking met een effen t-shirt. Tegelijkertijd hoef je je geen zorgen te maken over zaken als strijken en ondershirts.

Polo’s zijn perfect om een stapje verder te gaan bij informele gelegenheden. Vooral voor gelegenheden die iets actiever zijn van aard, zoals een barbecue of stranddag. Polo’s hebben immers een open textuur door de manier waarop ze gefabriceerd zijn: gebreid in plaats van geweven. Dat maakt de polo’s licht, ademend en voorziet jou van de maximale bewegingsvrijheid.

Van oorsprong was de polo dan ook een sportshirt voor paardenvoetbal, en nog steeds zien we dat een polo heren vaak worden gedragen als sporttenue. Maar hoe draag je de polo naast het sportveld?

Denk verder dan jeans

Polo’s en jeans zijn een klassieke combinatie. Maar er zijn zo veel meer manieren om een polo te combineren. Als je bijvoorbeeld voor classy casual gaat, is de polo op een chino een absolute topper. Ga je juist voor ultra casual? Dan kun je de polo op en joggingbroek dragen. De sportieve en toch gestructureerde aard van deze twee items maken de perfecte look wanneer je er moeiteloos en stijlvol tegelijkertijd uit wil zien.

Stop je polo niet in een korte broek

Een rookie mistake: het dragen van je polo in een korte broek. Tenzij je doelbewust voor de scholier in schooluniform look wil gaan, kun je beter je polo los dragen over een korte broek.

Passend, maar niet strak

De polo is dan wel een makkelijk shirt om aan te trekken, maar moet wel goed passen. Op twee punten is de pasvorm van de polo cruciaal: bij de armen en de taille. De taille van de polo moet net zo passen als een comfortabel t-shirt. Je moet voldoende ruimte hebben om vrij te bewegen, zonder dat het shirt baggy wordt. De kraag en de geribte manchetten van de meeste polo’s geven het shirt meer structuur dan een gemiddeld t-shirt. Daarom wil je niet dat deze elementen op een negatieve manier de aandacht trekken. De rand moet geen afdruk op je huid achterlaten. Ook moeten de mouwen niet te groot zijn. Als de manchet je elleboog raakt, is je polo te groot. Zoek in plaats daarvan naar een polo die tot halverwege je biceps reikt.

Maak je geen zorgen over de knopen

Er is geen vaste regel over het wel of niet dichtknopen van de knopen op je poloshirt. Doe waar jij je comfortabel bij voelt. Als je niet kunt beslissen, laat je ze standaard los. De kraag van de polo creëert een V-vorm, gelijkend aan een shirt met een V-hals. Meer neklengte is nooit slecht.