Welkom op Fever Dream. Hier worden dromen werkelijkheid door middel van verhalen

Tips om je weer veilig te voelen na een inbraak

Een woninginbraak kan veel stress met zich meebrengen. Of je nou thuis komt in een woning die compleet overhoop is gehaald, of dat het is gebeurd terwijl je lag te slapen. Het idee dat iemand zomaar in jouw woning is geweest is niet prettig. Je eigen huis is juist de plek die veilig hoort te voelen. Na een woninginbraak kan dit even anders voelen. Als er bij jou is ingebroken, kan je last krijgen van emotionele en lichamelijke reacties. Dit is heel normaal. Een inbraak is namelijk een ingrijpende gebeurtenis. In deze blog geven we een paar tips die je kunnen helpen bij het veilig in je woning.

Inbraakpreventie

Na een inbraak wil je waarschijnlijk voorkomen dat het nog een keer gebeurt. Door bepaalde preventiemaatregelen te treffen kan je je al een heel stuk rustiger voelen. Simpele dingen die je kan doen zijn het sluiten van alle ramen en deuren, zorgen dat je huis er bewoond uitziet en met de buren afspreken dat zij op je woning letten als je even weg bent. Inbrekers zijn slim en kunnen een inbraak soms weken van te voren plannen. Hier hebben zij verschillende manieren voor. Soms houden ze een huis en de inwonende in de gaten, zodat zij op het juiste moment kunnen toeslaan. Zo kan het zijn dat ze ook je social media in de gaten houden. Zorg dus dat niet iedereen alles van je kan zien. Op instagram ken je er voor kiezen dat je account beveiligd is. Je kan dan zelf bepalen wie jou volgen en wie niet. Toch is dit niet altijd waterdicht doordat er gemakkelijk nep profielen aangemaakt kunnen worden. Het beste is om helemaal niet op social media te plaatsen dat je op vakantie bent. De vakantiekiekjes kan je ook prima achteraf plaatsen. 

Camerabeveiliging

Naast deze maatregelen kan je er ook voor kiezen om camerabeveiliging te nemen. Met een bewakingscamera kan je inbrekers afschrikken. Een inbreker zal eerder toeslaan bij een huis zonder bewakingscamera’s. Sommige mensen hebben bewakingscamera’s bij hun huis werken, zonder dat ze werken. Dit is puur om inbrekers af te schrikken. Toch is het het beste om werkende camera’s te hebben. Mocht er een keer wat gebeuren, dan staat de dader op beeld. Met deze beelden maak je de kans een stuk groter dat de dader of daders worden gepakt. Dit zorgt er uiteindelijk ook weer voor dat de kans op een nieuwe inbraak kan afnemen. Op camerabeveiliging.nl kan je kiezen voor camera beveiliging inclusief installatie. Zo hoef je je nergens meer druk om te maken.

Gerelateerde dromen

Ontdek

Een app voor autodelen: ideaal en altijd een auto...

Amsterdam is berucht. Niet vanwege criminaliteit, maar vanwege het grote tekort aan parkeerplekken. Woon...

DO’s en DON’Ts voor het dragen van een polo

Ah, de polo. De ultracomfortabele middenweg tussen t-shirts en heren overhemden. Dit is het...

Tips om je weer veilig te voelen na een...

Een woninginbraak kan veel stress met zich meebrengen. Of je nou thuis komt in...

Ontdek de voordelen van zacht water

In gewoon drinkwater, wat je dagelijks uit de kraan drinkt, zitten nogal wat stoffen...

Iemand verliezen is al zwaar genoeg

Het verliezen van een dierbare, zoals een familielid of goede vriend kan erg zwaar...

Een open haard in huis – dat is toch...

Wie genoot er als kind niet van: na een drukke dag buiten te hebben...

Populaire categorieën

Comments