Welkom op Fever Dream. Hier worden dromen werkelijkheid door middel van verhalen

Duurzaam leven doe je zo

Tegenwoordig zijn we gelukkig allemaal steeds meer bezig met duurzaam leven. We beginnen het belang van een goed milieu in te zien en steeds meer mensen zetten zich dan ook hiervoor in. We gaan bewuster met energie om en vinden het belangrijk om te weten waar ons eten vandaan komt. Wil jij ook duurzamer leven en weet je niet goed waar je moet beginnen of wat je kunt doen om een bijdrage te leveren? In deze blog vind je een aantal simpele activiteiten die je kunt doen en opnemen in je leven waardoor je onbewust toch rekening houdt met het milieu.      

Eten

Je kunt duurzaam leven door bewust te zijn van wat je eet en te letten op de productie van het eten. Zoals we allemaal waarschijnlijk wel weten is veel groente en fruit eten heel gezond en milieuvriendelijk. Een tip om mee te beginnen is het kopen van lokaal eten volgens het seizoen waar we op dat moment in zitten. Hiermee steun je niet alleen de lokale ondernemers maar kun je er ook vanuit gaan dat het eten op een verantwoorde manier geproduceerd is. Vlees en vis is daarin een ander verhaal. Het is voor ons milieu natuurlijk het beste als we stoppen met het eten van vlees en vis. Voor veel mensen is dit absoluut geen optie omdat vlees en vis ontzettend lekker kan zijn en niet meer weg te denken is uit ons wekelijkse eetpatroon. Daarom help je al enorm door minder vlees en vis te eten.   

Groene energie

We hebben in ons dagelijks leven ontzettend veel energie nodig. Echter is de productie hiervan zeer milieuvervuilend en alles behalve duurzaam. Door de jaren heen zijn we al gaan nadenken over onnodig veel licht gebruik binnenshuis en het uitrekken van bijvoorbeeld telefoonladers wanneer we de telefoon niet daadwerkelijk opladen. De vele windmolens in ons land helpen al enorm bij de vermindering van die vervuiling. Daarnaast is er ook iets wat jij thuis kunt doen. De welbekende zonnepanelen. Op het gebied van schone energie is de zon de grootste bon die bestaat. Door te investeren in zonnepanelen of zonnepannen zal je een grote bijdragen leveren aan het bewust en duurzaam omgaan met ons milieu.  

Reis slim

Slim reizen, dit kunnen we niet vaak genoeg zeggen. Het gemak van een auto heeft ervoor gezorgt dat we niet meer zonder kunnen en dat vindt het milieu minder prettig. Er is al vaak genoeg gezegd en beschreven hoe vervuilend auto’s zijn, en daarom zal ik dat in dit artikel niet doen. Laten we niet blijven hangen in het probleem maar juist oplossingsgericht denken. Laat bijvoorbeeld voor kleine afstanden de auto lekker staan en pak de fiets. Dit is een ontzettend milieuvriendelijke manier van reizen en daarnaast ook nog eens heel gezond. Samen reizen zorgt er ook voor dat minder vervuilende vervoersmiddelen actief zijn. Daarom motiveren we iedereen om met het openbaar vervoer te reizen. Mocht je voor je werk bijvoorbeeld echt afhankelijk zijn van een auto, probeer dan op te stappen op elektrisch rijden. Het zou mooi zijn als we over een aantal jaar allemaal elektrisch rijden en dus ook allemaal bewust en duurzaam met het milieu om gaan!  

Gerelateerde dromen

Ontdek

Is woningontruiming Leiden voor jou een oplossing?

Een huis weer leeg opleveren is een hele klus. Bijvoorbeeld als je zelf naar...

Is geld investeren in vastgoed wat voor jou?

Geld investeren in vastgoed wordt steeds populairder en mensen verdiepen hier zich steeds vaker...

Deze ledverlichting maakt jouw auto net even specialer

De auto is voor veel mensen een belangrijk voertuig. Het is dan ook niet...

Direct je motor verzekeren 

Als jij net een nieuwe motor hebt gekocht, dan is het enorm belangrijk dat...

Waarom op vakantie naar Turkije?

Ieder jaar weer kiezen veel Nederlanders er weer voor om op vakantie te gaan...

Producten van de hennepplant brengen aan jou diverse voordelen

De hennepplanten bieden ons mensen veel verschillende soorten producten aan. Doordat deze planten zo...

Populaire categorieën

Comments