5 Soorten bier die je moet uitproberen!

0
163

In Nederland drinken mensen voornamelijk Nederlandse biertjes. Deze zijn vertrouwd en lekker en daarnaast ook in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Misschien vergeten we soms dat er nog veel meer verschillende soorten bier zijn die net zo lekker zijn. Als een liefhebber van bier mogen onderstaande biertjes zeker niet ontbreken van je lijstje. 

Amerika

Wanneer we denken aan Amerikaans bier denken we al snel aan bier dat niet zo lekker is. Dit is de afgelopen jaren flink veranderd en deze bieren zijn niet meer weg te denken. Het aanbod is zeer divers. Van de hoppige Pale Ale tot een traditionele lager of juist een zware stout, in de Amerikaanse bieren zijn misschien wel de meest uitlopende soorten verkrijgbaar. Voor ieder wat wils dus.   

Brazilië

Voor de liefhebbers van fruitige en zoete bieren is een Braziliaans biertje zeker een aanrader. Deze bieren zijn vaak fris en fijn van smaak en hebben een lichte bitterheid. De fruitige aromas brengen je helemaal in zomerse sferen. Een braziliaans bier is ijskoud het lekkerste en wordt vooral gedronken wanneer de zon goed schijnt. Het alcoholpercentage van deze biertjes is vaak gemiddeld of iets lager dan gemiddeld. Makkelijk weg te drinken. 

Italië

Italië is het land van de wijnen en prosecco. Zonde! Het Italiaans bier mag er namelijk ook wel zijn. In italië worden met name lichte bieren gebrouwen. Dit omdat lichte bieren en lekkerste smaken bij een goed klimaat en dat is in italië natuurlijk het geval. Italië specialiseert zich daarnaast ook op speciaalbieren. Deze worden het meest gedronken in dit zonnige land. Het percentage alcohol is italiaanse bieren is vaak vrij laag en daarom is het een lekker biertje om door te kunnen drinken.         

Mexico

Ook het bier uit Mexico is vaak licht en fijn van smaak en drinkt het lekkerste als het ijskoud is. Er wordt veel gebruik gemaakt van citroen aroma dat zorgt voor het frisse smaakprofiel. Vaak zijn de Mexicaanse bieren extreem geel van kleur en worden ze onder de blond bieren aangeboden. Het alcoholpercentage van mexicaans bier is vaker iets later dan gemiddeld. 

Spanje

Nederlanders drinken tegenwoordig al veel Spaanse bieren. Deze kunnen dan ook bijna niet meer ontbreken op je lijstje. Naast fruitige bieren worden is spanje ook donkere bieren gebrouwen. Hiermee onderscheid Spanje zich natuurlijk van andere zonnige landen. Deze zijn vol en warm van smaak en hebben een hoog alcoholpercentage. Zeker de moeite waard om een keer te proberen.