Welkom op Fever Dream. Hier worden dromen werkelijkheid door middel van verhalen

Ondernemen tijdens een pandemie

Een pandemie is voor niemand leuk, maar zeker voor ondernemers is dit een zware tijd. Geen klanten meer mogen ontvangen en rekeningen die zich opstapelen. Het bedrijf waar je zoveel liefde en geld in gestoken hebt ligt nu stil en waarschijnlijk heb je je al meerdere keren afgevraagd hoe het nu verder zal verlopen. Ga vooral niet bij de pakken neerzitten en ga op zoek naar kansen. Onderstaande tips zullen zeker helpen om er het beste van te maken. 

Social media

Misschien wel de meest voor de hand liggende tip is het actief gebruik maken van social media. Iedereen is hier namelijk op actief en grote kans dat mensen tijdens een pandemie nog meer gebruik maken van deze netwerken dan voorheen. Door regelmatig berichten te posten blijven potentiële klanten zich bewust van je bestaan. Daarnaast laat je op deze manier zien dat je ondanks de tegenslagen je blijft inzetten voor een bedrijf. Je doelgroep zal dit waarderen en jou bedrijf in gedachten houden. Het grote voordeel van social media is dat je heel specifiek je doelgroep kan filteren. Hiermee zorg je ervoor dat jouw potentiële klanten geplaatste posts en advertenties op hun tijdlijn zien waardoor je dus de kans op een conversie vergroot. Daarnaast kun je via sociale kanalen een link naar de website of directe aankoop plaats laten vinden. Dit maakt het voor klanten makkelijker om een bestelling te plaatsen.                  

Nieuwe verkoopkanalen

Als je niet meer kunt verkopen op de manier zoals je het altijd gedaan hebt is het verstandig om creatief na te denken en een oplossing te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe verkoopkanalen. Wanneer je alleen een fysieke winkel hebt kun je waarschijnlijk makkelijk naast je winkel een webshop beginnen. Een webshop zorgt voor een groter bereik en maakt het voor klanten makkelijker om jouw producten te kopen. Heb jij een onderneming waarbij een webshop niet heel praktisch gaat zijn? Misschien is het dan mogelijk om naar je klanten toe te gaan. Op deze manier blijf je persoonlijk in contact met je klanten en heb je zelf heel goed in de hand hoe de verkopen verlopen. Echter kost dit wel meer tijd en moeite dan een webshop. 

Extra steun

Natuurlijk kan het ook voorkomen dat bovenstaande opties niet voldoende opleveren om het hoofd boven water te houden. Voor die ondernemers kan zakelijk lenen een oplossing zijn. Deze leningen kunnen variëren van €5000,- tot €250000,- en zijn makkelijk en snel aangevraagd. Een zakelijke lening heeft over het algemeen een korte looptijd dan een normale lening. Daarom is deze lening zeker geschikt voor ondernemers die even in nood zitten en wat extra steun kunnen gebruiken.

Gerelateerde dromen

Ontdek

Eenvoudig je gouden munten verkopen?

Heb je nog een verzameling gouden munten in een oude sok liggen? Het kan...

Zelf een scrapbook maken: hoe doe je dat?

Een scrapbook is een boek waarin je foto’s, knipsels, plaksels en collages kunt opplakken,...

Hoe worden de gemiddelde kosten van een verhuisbedrijf bepaald?

Verhuizen is een hele onderneming en neemt in de meeste gevallen meer tijd in...

Voorkom verspilling met een voorraad doos met deksel

We hebben er allemaal mee te maken: de energieprijzen stijgen momenteel op een verschrikkelijke...

Op welke producten kun je eenvoudig geld besparen?

De meeste van ons geven zonder dat zij het door hebben te veel geld...

Waarom beleggen met CFD’s?

Tegenwoordig zijn er veel mensen die zich bezighouden met beleggen. Mede door middel van...

Populaire categorieën

Comments