Welkom op Fever Dream. Hier worden dromen werkelijkheid door middel van verhalen

Bij een goede indruk hoort goed schoeisel

Ik gok dat ik twintig van de dertig jaar die ik op deze aardbol aanwezig ben, rond heb gelopen op afgetrapte schoenen. De eerste vijf jaar zorgde mijn moeder dat ik fatsoenlijk schoeisel had. Daarna besteedde ik twintig jaar nauwelijks aandacht aan mijn schoenen. Het waren slechts noodzakelijke omhulsels van mijn voeten, waar ik weinig genegenheid voor voelde. Hakken werden platgetrapt, veters in de zijkanten gestopt en zodra ik thuis kwam, werden ze meteen een hoek van de kamer ingegooid. Ik heb geluk dat schoenen geen bewustzijn hebben, want anders ging ik de bak in voor zware dierenmishandeling. De oplettende lezer heeft echter natuurlijk gemerkt dat er nog vijf jaar over zijn. Vijf jaar waarin ik blijkbaar wel aandacht aan mijn schoeisel heb besteed. Over deze vijf jaar ga ik het in deze blog hebben!

Goed schoeisel maakt een goede indruk

Dat kleren de man maken, heb ik altijd wel beseft. Mijn aandacht ging echter altijd uit naar een passend overhemd en een mooie broek. Schoenen let toch niemand op, dacht ik. In de laatste vijf jaar ben ik gaan realiseren dat dit niet klopt. Juist in de details herken je een iemand die goed voor zichzelf zorgt. Tandenpoetsen en wat wax in je haren kan iedereen. Aan schone, bijgehouden nagels herken je een verzorgd persoon. Dit geldt net zo voor kleding als voor verzorging. Iedereen kan voor een tientje een wit overhemd en een beige chino kopen en zich conformeren aan de norm, maar als daar vale Vans onder prijken heb je er niets aan.

Verschillend schoeisel voor een verschillende presentatie

Met het type schoeisel dat je draagt, communiceer je indirect wat voor persoon je bent. Zo zijn er in de collectie van Mason Garments heren veel sneakers, zonder veel overdreven artwork en kleuren, waar je een hippe en stijlvolle indruk mee maakt. Tegenwoordig kan dit ook prima bij een wat nettere outfit, zoals met een colbertje of een overhemd met een chino. Dit maakt de sneaker een veelzijdig kledingstuk waar je alle kanten mee opkunt. Voor vrouwen verschilt mijn schoenenadvies eigenlijk niet heel veel. De meeste bedrijven stappen wel langzaam af van keurslijven voor vrouwen waar hakken en een kokerrok verplicht zijn (alleen in conservatieve wereldjes als de advocatuur zie je dat nog veel). Ook voor vrouwen is een mooie sneaker een prima completering van een sportieve, casual of nette look. Hiervoor zijn veel modellen te vinden in de collectie van Mason Garments dames . Wees geen schoenenmishandelaar zoals ik 25 jaar lang ben geweest en zorg voor fatsoenlijke schoenen!

Gerelateerde dromen

Ontdek

Je studentenstad verkennen

Ga je na de zomer beginnen met een nieuwe studie? Of ben je al...

Dromen van een geweldige inrichting

Sommige mensen hebben hier nou eenmaal aanleg voor. Dit type mens kan een woning...

Maak van je dromen werkelijkheid

Iedereen heeft dromen. Op een gegeven moment kom je op het punt dat je...

Chemisch afval is misschien wel het belangrijkst om te...

Deze generatie moet het scheiden van afval doorzetten en de moeite waard maken. Ik...

3x tips bij het kiezen van de juiste bril

Een bril is tegenwoordig naast een praktisch item ook een waar fashion statement. Steeds...

De keuze van je vloer

Als je van plan bent om een huis te gaan kopen of om hem...

Populaire categorie├źn

Comments